Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) Parlem amb en José Garcia, Tutor i Coordinador de Cicle Superior de Primària i membre de les Comissions de Convivència i de TAC, del col·legi Vidal i Barraquer de Cambrils.

Com estàs vivint aquest curs tan complicat dins el centre?

 

Doncs la veritat que prou bé, perquè durant el confinament del curs passat vaig trobar molt a faltar la vida a l’escola. És cert que a l’inici de curs estava una mica atabalat i preocupat per totes les mesures sanitàries que s’havien d’aplicar per tal de garantir al màxim la seguretat de l’alumnat i de tota la comunitat educativa. En aquest punt vull destacar la tasca de l’equip directiu que va fer una molt bona feina i ens ho va posar molt fàcil tant a mestres com a alumnes organitzant les entrades i sortides, marcant recorreguts, posant els punts d’hidrogel…

 

D’alguna manera, durant el mes de setembre tots érem molt conscients que començàvem un curs amb reptes molt importants.

Ets tutor i Coordinador de Cicle Superior, com porteu aquest moment tant l’alumnat com el professorat d’aquesta etapa?

Val a dir que tot l’alumnat ens dona dia rere dia una gran lliçó de la bona pràctica i aplicació de les mesures sanitàries i que ho tenen molt ben integrat dins dels seus hàbits. A nivell personal, però, es troben a faltar activitats que ens permetien barrejar alumnat de diferents nivells i jugar plegats al pati, cosa que ara, amb els grups bombolles queda aparcat. A la vegada també estic content de poder veure els meus alumnes cada dia i fer les classes de manera presencial.

Com a coordinador de cicle superior crec que el cicle està fent molt bona feina i que estem treballant molt bé com a equip. A l’hora d’adaptar activitats, projectes, tasques… som una pinya i ens ajudem molt per tal que tot el cicle anem tots cap a la mateixa direcció. Tot i que algunes reunions les fem telemàtiques, i que no estem al mateix espai físic, podria dir que el cicle ens sentim més aprop que mai.

Ets membre de la Comissió de Convivència, en què consisteix aquesta comissió?

Aquesta comissió la formem un membre de cada etapa educativa de l’escola i algun membre de l’equip directiu. Estem actualitzant el projecte de convivència de la nostra escola analitzant la nostra realitat amb els seus punts forts i punts febles.

A la comissió a banda de revisar el projecte, dissenyem noves activitats per posar en pràctica a l’aula amb l’alumnat cada trimestre de manera transversal a cada etapa de l’escola.

També volem ser un suport pel personal docent per ajudar a gestionar els diferents escenaris relacionats amb la convivència que es puguin crear en el dia a dia de l’escola.

Explica’ns una anècdota que no oblidaràs mai i que hagis viscut al centre

No és ben bé una anècdota, podríem dir que és una vivència i a la vegada una gran sort. Tinc la gran sort de ser mestre a l’escola on he estat alumne, a l’escola on vaig tenir grans mestres que em van fer veure quina era la meva vocació.

Porto al Vidal i Barraquer 14 anys de tutor de cicle superior i durant 13 anys he tingut de companya de nivell a la que va ser la meva tutora de 6è quan vaig ser alumne. No us podeu imaginar com de meravellós ha estat treballar amb la Montse i seguir aprenent amb ella durant tot aquest temps.

Acaba la frase…. per a mi la docència és: la meva vida a la meva escola on cada dia, cada curs és un nou repte i una nova oportunitat .