Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Opus Dei) «Què s'espera d'un bon pastor?» és el títol de les Jornades de Qüestions Pastorals de Castelldaura d'aquest any dedicades a la formació dels preveres. Aquestes jornades, organitzades pel Centre Sacerdotal Rosselló, celebren els 50 anys d'existència en els que han tractat diferents aspectes de la tasca pastoral.

El Papa Francesc ha subratllat en diferents ocasions la importància del vessant evangelitzador de l'Església. I, segons les seves mateixes paraules, aquest és un repte que té unes clares implicacions en la formació dels capellans: «La pastoral en clau missionera exigeix abandonar el còmode criteri pastoral del 'sempre s'ha fet així'. Invito tothom a ser audaços i creatius en aquest repte. (...) Alhora, cal que treballem per millorar la nostra formació» (Evangelii Gaudium, 33 i 121).

Al llarg de les Jornades es tractarà tant de coneixements bíblics, jurídics, litúrgics... com de quines són les expectatives que -partint de la identitat sacerdotal- té la societat i especialment els fidels en els seus preveres. Per això, les sessions compten, d'una banda, amb experts destacats en diferents aspectes de les ciències eclesiàstiques; i d'altra, amb representants d'àmbits acadèmics i professionals, que aportaran llurs visions sobre el que s'espera d'un bon pastor.

A més a més, en línia amb l'interès del Papa en la funció dels seminaris (són famoses les seves paraules on deia que «el seminari no és un refugi»), està prevista una conferència sobre la formació de l'afectivitat a càrrec del psiquiatra i escriptor Enrique Rojas.

Entre d'altres, participaran a les Jornades el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; el degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand, Puig; el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Josep Maria Turull; i l'expresidenta de Càritas, Núria Gispert.