Vés al contingut
Catalunya Religió
jornades-blanquerna-comunicacio-relacions-internacionals-2023

BLANQUERNA-URLLes XXIX Jornades Blanquerna de Comunicació i Relacions Internacionals tractaran els 'Desafiaments globals en un món incert' amb taules rodones, actuacions musicals, cinema i debats. Les jornades tindran lloc els dies del 6, 7, 8 de març. L’objectiu durant aquests tres dies serà donar sentit a un món cada vegada més complex i interconnectat, i identificar i comprendre quins són els principals desafiaments que amenacen el present i el nostre futur immediat.

Obrirà les jornades, el dilluns 6 a les 9:30 h, la conferència del professor de la Universitat de Girona, Josep Maria Terricabras. La conferència parlarà sobre 'La força dels drets humans', i estarà presentat pel degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Josep Lluís Micó.

Entre molts altres temes es podrà escoltar al director de l’Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer-URL, Mark Dangerfield, que parlarà sobre 'Joves i salut mental: factors de risc i factors de protecció'. Moderarà l’acte el professor Ignasi Boada.

El dimarts dia 7 obrirà la jornada el cantant, artista i poeta, El Niño de Elche, que parlarà sobre 'Música i política', moderat per Jordi Turtós, periodista i crític musical. Oriol March, de Nació Digital; Núria Vila, del Diari Ara; i Xesco Reverter, de TV3; tractaran 'L’extrema dreta avui: una visió des del periodisme', tots ells estaran moderats pel doctor Xavier Casals. Sobre 'Cuidar i créixer en la fragilitat' en parlaran la cap d’Anàlisi Social i Incidència de Càritas, Miriam Feu, i Cristina Savin, del Casal dels Infants.

El dimecres 8 començarà la jornada una taula rodona sobre 'Ucraïna: una guerra, dos mons', amb Lluís Caelles, de TV3; Plàcid Garcia-Planas, de La Vanguardia; i Anna Surinyach, de 5W; moderats per la professora Montserrat Arbós. També es parlarà de 'Intel·ligència artificial aplicada als mitjans: On som? On anem?', amb Alberto Alejo, d'Enginyeria CCMA; David Corral, de RTVE; i Patrícia Ventura, experta en ètica algorítmica; i estaran moderats per la professora Susana Pérez.

Manel Alias, premi en comunicació

El dimarts a les 18:00 h tindrà lloc l’entrega dels premis Blanquerna Comunicació i Blanquerna Relacions Internacionals. La comunitat Blanquerna ha decidit atorgar el Premi en Comunicació a Manel Alias, periodista del departament d'Internacional de TV3 i ex-corresponsal a Moscou, per l'excel·lent cobertura de la guerra d'Ucraïna i per ser dels pocs periodistes que va cobrir-la des del vessant del Donbas, controlat per les tropes russes. El documental de TV3, Entre la terra i el cel: guerra, és un gran exemple de bona praxi periodística, no sols pel domini de la tècnica del relat audiovisual sinó també per la sensibilitat i l'enfocament ponderat i humanista del conflicte.

El primer Premi en Relacions Internacionals és per al diplomàtic català Francesc Vendrell i Vendrell, que serà guardonat pòstumament. "Francesc Vendrell i Vendrell ha estat considerat un dels negociadors de pau de les Nacions Unides més longeu i exitós, va ser nomenat representant del Secretariat General de la ONU en diversos processos de pau a l'Amèrica Central en els anys noranta i va treballar en conflictes al Timor Oriental i l'Afganistan en els 2000".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.