Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(DGAR) La jornada RELIG 2021, que organitza la Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR), estarà dedicada a reflexionar sobre l'impacte i els reptes que suposa la dimensió espiritual i religiosa en l'àmbit de l'atenció pal·liativa pediàtrica. La jornada tindrà lloc el proper 4 de novembre. En el mateix acte s'hi presentarà el projecte de recerca de la darrera convocatòria RELIG 2018 a càrrec de Pau Miquel de la Fundació Sant Joan de Déu. El projecte porta per títol 'Anàlisi de l'espiritualitat, religiositat i filosofia de vida de pares i mares d'infants amb necessitats pal·liatives a Catalunya'. 

Juntament amb la presentació dels resultats del treball de recerca, es comptarà amb la ponència inaugural 'El sentit de la vida i de la mort en una societat postsecular', a càrrec de Daniel Gamper, professor de Filosofia moral i política a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La sessió es complementarà amb dues taules rodones. La primera comptarà amb la participació de professionals de l’àmbit de la salut de diferents centres com l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i de l’Equip d’Atenció Primària de Girona. La moderació anirà a càrrec de Sebastià J. Santeugènia, director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat i Pla Director Sociosanitari del Departament de Salut.

La segona taula rodona tindrà representants de diferents confessions religioses del Grup de Treball Estable de Religions (GTER) i del Consell Interreligiós, amb la moderació de Joan Hernández, director del GTER.

La jornada clourà amb la intervenció de Paul Nash, religiós dedicat a l'atenció espiritual a la Birmingham Women's and Children's Hospital NHS Foundation Trust, un centre d'atenció pediàtrica espiritual. 

L’activitat formativa s’adreça al personal de servei d'administracions públiques. I específicament, a aquells que hagin de planificar serveis públics o atendre persones d'orígens culturals i de religions diverses; professionals de l'àmbit de la salut, d'intervenció social, personal investigador en matèria d'afers religiosos i personal vinculat al teixit associatiu religiós.

Promoure la reflexió vinculada al fet religiós

La Direcció General d'Afers Religiosos (DGAR) promou la innovació i la recerca en matèria de diversitat religiosa, amb la voluntat de contribuir a la millora del coneixement de la cultura religiosa en la societat catalana i l'impuls del diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència i la tolerància. Mitjançant les convocatòries RELIG impulsades des de l'any 2014 la DGAR dona suport a projectes de recerca amb la finalitat d'obtenir resultats científics i propostes d'intervenció aplicables en l'àmbit de la gestió de la diversitat religiosa, i a través de les jornades anuals RELIG es promou la reflexió des del vessant teòric i pràctic, combinant ponències, projectes de recerca i experiències pràctiques impulsades per les administracions públiques i el teixit associatiu religiós.