Vés al contingut
Catalunya Religió

(DGAR) La Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) organitza anualment les jornades RELIG en les quals promou la reflexió d’una temàtica vinculada al fet religiós, des del vessant teòric i pràctic, combinant ponències i experiències pràctiques impulsades per les administracions públiques i el teixit associatiu religiós.

Enguany, i atesa la incidència que ha suposat la COVID-19 en tots els àmbits, es dedicarà la jornada a l’impacte i els reptes que ha suposat la pandèmia a l’àmbit religiós. La ponència inaugural de la jornada anirà a càrrec de Francesc Torralba, president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, que ha publicat un llibre sobre aquesta matèria: Viure en l’essencial. Idees i preguntes després de la pandèmia.

La jornada comptarà també amb dues taules de debat. En la primera es debatran els reptes que ha suposat gestionar el fet religiós a nivell local durant la COVID-19 amb representació tècnica de l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Lloret de Mar i de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

La segona taula de reflexió recollirà el testimoni i els aprenentatges durant la pandèmia des del vessant espiritual amb representats de les comunitats religioses. En aquesta taula moderada per Joan Hernández Serret, director del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), hi intervindran representants del GTER i del Consell Interreligiós en nom de les confessions cristiana, musulmana, jueva i budista.

Les inscripcions estan obertes, tant per al cos funcionarial de la Generalitat i de les administracions locals, com per membres d’entitats religioses.

La DGAR promou la innovació i la recerca en matèria de diversitat religiosa, amb la voluntat de contribuir a la millora del coneixement de la cultura religiosa en la societat catalana i l'impuls del diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència i la tolerància. Mitjançant les convocatòries RELIG impulsades des de l'any 2014 la DGAR dona suport a projectes de recerca amb la finalitat d'obtenir resultats científics i propostes d'intervenció aplicables en l'àmbit de la gestió de la diversitat religiosa, i a través de les jornades anuals RELIG es promou la reflexió des de la vessant teòrica i pràctica, combinant ponències, projectes de recerca i experiències pràctiques impulsades per les administracions públiques i el teixit associatiu religiós.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.