Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 27/06/2014

(CR) Des de fa quatre anys el grup Investigacions en Sociologia de la Religió (ISOR) de la Universitat Autònoma de Barcelona ha posat la mirada en hospitals i centres penitenciaris. Ara presenten els resultats d'una recerca que ha analitzat com s'acomoda la creixent diversitat religiosa en aquests dos tipus d'institucions públiques. En el marc del projecte GEDIVER-IN, han organitzat dos actes sota el títol 'La gestió de la diversitat religiosa en centres hospitalaris i penitenciaris a Espanya' que tindran lloc els proper dilluns i dimarts al Palau Macaya de Barcelona.

El taller internacional 'Religion in public institutions: methodological challenges, institutional comparisons and key variables' té com a objectiu obrir un espai de debat i d’intercanvi d’experiències sobre la gestió de la diversitat religiosa en les institucions públiques a diferents països europeus.

En dues sessions, comptaran entre d’altres amb la participació de Irene Becci (Université de Lausanne), Claire de Galembert (Centre National de Recherche Scientifique), Sophie Gilliat-Ray (Cardiff University), Ines Michalowski (Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung) i Julia Martínez-Ariño (Université de Montréal).

Aquests dos dies de treball finalitzen amb la jornada 'Gestió de la diversitat religiosa, balanç i perspectives de futur', una sessió oberta al públic en la qualper presentar els principals resultats del projecte GEDIVER-IN. Es farà amb dues taules de debat: 'Diversitat religiosa, quins reptes per a les institucions públiques?' i 'La gestió política de la diversitat religiosa: 14 anys d’experiència". 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.