Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) El dilluns, dia 29 de juny, solemnitat dels apòstols sant Pere i sant Pau, i en el marc de la Festa major de Reus, l’arquebisbe Joan Planellas, va presidir per primera vegada l’Ofici solemne a l’Església Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus que va ser concelebrat pel Prior i arxiprest, Joan Antoni Cedó i els preveres de la ciutat. “Comparteixo avui amb vosaltres per primera vegada aquesta festa, donat que l’any passat, acabat d’arribar a l’arxidiòcesi, em trobava a Roma per l’entrega del pal·li de mans del papa Francesc. Es tracta, per tant, d’una jornada especialment emotiva per a mi”, va expressar l’arquebisbe.

Les mesures preventives vigents en aquesta situació de desconfinament ha afectat a la celebració de la Festa major d’aquest any però l’arquebisbe Joan ha destacat, malgrat tot, la part positiva. “Segurament sense voler, enguany s’ha trobat l’essència de la Festa major de Sant Pere, amb algunes experiències més marcadament espirituals que les que permetien en anys passats, perquè la nostra presència aquí, tot i ser festiva, també té a veure amb l’agraïment que la ciutat adreça a Déu mitjançant l’apòstol Sant Pere”.

Fent referència a la missió que van rebre els dos apòstols, Pere i Pau, encarregats de difondre, animar i enfortir la fe de les persones creant comunitats cristianes, l’arquebisbe, en l’homilia, va apuntar que “la millor manera d’imitar-los és saber ser la imatge visible d’una Església ben definida, una Església de servei, de missió, d’evangelització, de coresponsabilitat, de diàleg i de participació”.

Seguidament va tenir lloc la solemne processó amb la imatge del sant patró per la nau central del temple fins a les portes de la Prioral. La processó va ser acompanyada musicalment per una fusió de músiques tradicionals, sota la direcció del mestre Albert Galcerà, i l’orgue de la Prioral, coronada amb el repic de campanes del Toc General de Festa. La celebració es va cloure, com ja és tradició, amb la col·locació del bust reliquiari dins l’urna tancada per tres claus que custodien l’alcalde, el prior i un dels preveres de l’arxiprestat.

Una mostra pirotècnica i la interpretació dels Goigs de Sant Pere, a càrrec de l’Orfeó Reusenc, va posar el punt i final a la Festa major d’aquest any.