Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El sociòleg Joan Estruch, l'escolapi Josep Maria Monferrer, el capellà Benigne Marquès i el mestre orguener Gerhard Grenzing han estat distingits amb la Creu de Sant Jordi d'aquest 2020. Tres noms vinculats al món eclesial dins la llista de personalitats distingides que el Govern de la Generalitat ha fet públic aquest dimarts. Joan Estruch i Gibert és el pare de la sociologia a casa nostra i és la persona que va donar rigor científic a la sociologia de la religió. El mes de maig va publicar les seves memòries, Crec recordar (2019, Fragmenta). L'educador Josep Maria Monferrer i Celades, religiós de l'Escola Pia, viu al barri de La Mina des de 1975, on s'hi ha compromès a mestre i educador social, i on va recuperar la memòria històrica amb l'obertura del seu arxiu històric. També ha estat guardonat el canonge i arxiver capitular de l'Arxiu Diocesà i del Capitular d'Urgell, mossèn Benigne Marquès i Sala, del bisbat d'Urgell. I el músic i orguener Gerhard Grenzing, constructor d'orgues, nascut a Hamburg, fa més de trenta anys que viu i treballa al Papiol, i és el creador del nou orgue de la Basílica de la Mercè.

El Govern de la Generalitat ha reconegut Estruch "per la seva contribució a la construcció d’una sociologia de la religió a Catalunya, feta amb rigor científic i oberta als corrents internacionals, que ha transmès amb mestratge en la docència i en una nombrosa producció assagística i de traduccions al català d’obres clàssiques de la temàtica". A Montferrer "per la seva tasca de mestre, educador i dinamitzador cultural durant més de 40 anys al barri de la Mina i per la seva aportació a la conservació de la memòria històrica d'aquest barri de Sant Adrià de Besòs". A Benigne Marquès se l'ha guardonat "pel seu treball de preservació i divulgació de la cultura catalana que l’ha convertit en un referent intel·lectual". I a Grenzing "per la llarga trajectòria, àmpliament coneguda, i reconeguda, com a constructor i restaurador d'orgues històrics de Catalunya i les illes Balears".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.