Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) L'arquebisbe Joan-Enric Vives ha inaugurat la restauració que s'ha dut a terme els darrers mesos a l'edifici de la Casa del Bisbat d'Urgell. L'acte que s'ha fet aquest diumenge a la tarda ha comptat amb els representants de tot el bisbat, des del presbiteri diocesà fins als treballadors de la cúria. 

El projecte ha estat dirigit pels arquitectes Lourdes Espai i Àngel Tuset i s'ha centrat principalment en treballs de condicionament de la teulada, les façanes i l'entrada. L'objectiu era poder aconseguir un aspecte exterior en harmonia amb l'entorn on està situat l'edifici i una millora substancial de l'eficiència energètica. Com en totes les obres d'una certa envergadura, "han anat sortint cosetes" ha dit Tuset durant l'acte. Aquests entrebancs, en gran mesura, han estat a causa de la pandèmia, ha explicat. També per la premissa de partida sobre que les obres es fessin sense que calgués suspendre l'activitat a les oficines del bisbat. 

Sobre la millora en l'eficiència energètica, els arquitectes han destacat el sistema de làmines incorporat a les moltes finestres de l'edifici. Un sistema que permet regular la llum i l'escalfor del sol en funció de les hores del dia i de l'estació de l'any. Tuset ha remarcat que el sistema de domòtica que s'ha instal·lat per regulat aquestes funcions és l'únic que hi ha fins ara a La Seu d'Urgell.

També ha intervingut el vicari general, Josep Maria Mauri, que ha valorat els treballs realitzats com un exemple més de la voluntat de conservar el patrimoni diocesà. Aquest patrimoni es fonamenta en el fet que “creiem en el futur”, ha expressat. Ha fet un breu repàs de les moltes obres de conservació que s'han dut a terme els darrers anys amb més de 300 esglésies i 50 rectories restaurades així com les obres fetes al Seminari, a l’arxiu diocesà, la catedral o al Museu Diocesà d'Urgell. Tots aquests treballs, per Mauri, són alhora un signe davant la societat que ajuda a qui els contempla a "elevar-se vers el Senyor, perquè contemplar la bellesa terrenal és sempre un exercici que ens apropa a la bellesa de Déu, independentment de les seves creences".

Finalment, Vives ha volgut destacar la importància de la feina que es fa dins de les oficines del bisbat, tant la que té a veure amb l'administració diocesana com la relacionada amb el vessant institucional del bisbe d'Urgell com a copríncep d'Andorra.

L'acte ha conclòs amb la pregària de benedicció de la nova façana de la Casa del Bisbat.