Vés al contingut
Catalunya Religió

El caputxí Joan Botam, fundador del Centre Ecumènic de Catalunya, va remarcar en el transcurs de l'acte d'entrega a la seva persona del segon premi en convivència i diàleg interreligiós del Grup de Treball Estable de Religions (GTER), aquest dimecres dia 18, que acceptava el guardó en la mesura que es reconeixia una sembra col·lectiva en el terreny de l'ecumenisme a Catalunya: "S'ha fet una sembra a partir de la qual ens anem fent cap a aquesta exigència de saber conviure i dialogar". En l'acte també hi va intervenir Montserrat Coll, directora general d'Afers Religiosos de la Generalitat, la qual va destacar l'obertura de Botam i la seva capacitat de diàleg. L'acte d'entrega del guardó es va fer a la seu d'Òmnium Cultural davant unes setanta persones, entre les quals hi havia representants de les diferents confessions religioses presents a Catalunya.

La resistència durant la caputxinada, la fundació del Centre Ecumènic de Catalunya, la creació del centre Abraham durant els Jocs Olímpics o l'arribada del Parlament de les Religions a Barcelona són alguns dels esdeveniments dels quals Joan Botam n'ha estat el principal impulsor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.