Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) El proper 3 de desembre comença el temps d’Advent, un moment de l’any que convida a cultivar allò que sovint queda ofegat enmig del dia a dia. L’Advent dona una oportunitat de prendre un respir. No es tracta d’evadir-se, si no d’anar guanyant un espai interior per viure amb més profunditat.

Recés d’Advent: experimentar amb joia l’anticipació

Precisament per això el Recés d’Advent que publica convida a “estar realment pendents de l’arribada de Jesús en les nostres vides” i experimentar l’anticipació, perquè la vinguda de Déu al món com un infant recorda un dels autèntics tresors de la nostra fe: la joia.

El Recés, que porta per títol “Missatgers de joia” es publica en més de 20 llengües diferents, entre elles el català, i es fixa en aquesta ocasió en alguns moments familiars de la història del Nadal que apareixen a les narracions del llibre d’Isaïes i de l’Evangeli de Lluc. 

“Preparant pessebres” a l’Stop d’Advent a l’Església dels Jesuïtes de Casp

A l’església dels Jesuïtes del carrer Casp de Barcelona, el jesuïta Francesc Roma condueix un any més el Recés Stop d’Advent. Es tracta de dues sessions els dies 4 i 5 de desembre a les 19:30h que tindran com a fil conductor un element tan tradicional per a nosaltres com el pessebre. “Preparar el pessebre és alguna cosa més que una tradició i un ritual familiar”, explica Roma, que proposa buscar i trobar pessebres “nous i diferents”. En presentarà cinc: un pessebre ecològic i transcendent, perquè “hi ha una ecologia personal i espiritual que pot portar a Déu”; un pessebre solidari que es fixa especialment en els més desfavorits; un pessebre de pergamí, que remet a la Paraula de Déu;  un pessebre familiar, que és encara present en un racó de casa nostra; i finalment, el pessebre sobre l’altar, que fa referència a la pobresa del Pa i el Vi.

"Una nova esperança truca a la porta", a Manresa

El centre d'espiritualitat de la Cova Sant Ignasi de Manresa també proposa un Recés per viure a fons l'Advent, amb el títol "Una nova esperança truca a la porta", a partir dels Exercicis de Sant Ignasi i amb la possibilitat d'acompanyament personal. Serà aquest cap de setmana a Manresa i l'acompanyarà el jesuïta David Guindulain.

Déu amb nosaltres

En format llibre, Déu amb nosaltres, publicat per l’Editorial Claret, recull una selecció dels comentaris de l’evangeli publicats a “espai Sagrat”. 

Celebracions d'Advent a les comunitats i esglésies

Les comunitats i esglésies acolliran diverses celebracions durant aquest temps d’Advent. A la comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot, el proper 13 de desembre s’hi celebrarà la litúrgia del perdó, a les 20:00h. Al Casal Loiola serà el mateix dia, però a les 21:00h. I al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès serà el 20 de desembre a les 20:00h.