Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida/Jesuïtes) El cardenal de Madrid, Carlos Osoro, va ordenar prevere el dissabte passat, 11 de juliol, al jesuïta lleidatà Lluís S. Salines Roca.

“És un esdeveniment de gràcia. Heu estat cridats pel nostre Senyor per a ser sacerdots”, va assegurar l'arquebisbe en una celebració a l'església de San Francisco Javier i San Luís Gonzaga, amb totes les cauteles que exigeix aquest temps de pandèmia.

En la mateixa cerimònia van ser ordenats Ángel Benítez-Donoso Tarascón, Pedro Rodríguez-Ponga Gutiérrez-Bolívar i el kenià Michael Ochieng' Otieno, de la província d'Àfrica Oriental (AOR).

El purpurat va insistir que anaven a rebre el mateix ministeri del Senyor i, recordant una frase del pare Arrupe, “No em resigno al fet que, quan jo mori, segueixi el món com si jo no hagués viscut”, els va demanar que duguin a terme el “projecte” de Déu.

Això passa, segons va destacar, per conèixer-ho “cada dia més”. “Que la imatge del Senyor sobre vosaltres sigui la que canviï la vostra existència”, “que per a vosaltres sigui el Senyor tot”, “que amb el vostre quefer i en el vostre fer mostreu la fesomia de Crist”, va asseverar.

“El Senyor vol homes de missió i homes del més, que suposa també ser homes de discerniment”, va concloure el cardenal Osoro, al·ludint al carisma ignasià.

Lluís Salinas va néixer a Lleida fa 36 anys i el seu apropament a la Companyia de Jesús es va fer a l’entorn de les activitats de la parròquia de sant Ignasi de Loiola, a Lleida. “Especialment recordo a Marc Vilarassau, que va arribar a la parròquia quan jo començava a ser monitor a l’esplai parroquial”, explica.

Fa 10 anys que va entrar al noviciat a Sant Sebastià. Ja havia fet estudis de Ciències Ambientals a Barcelona, i actualment amplia els seus estudis de Teologia a la Jesuit School of Theology de Berkeley, als Estats Units.

Arriba al moment de l’ordenació sacerdotal enmig de la crisi sanitària, unes circumstàncies que, segons en Lluís, ens han enfrontat al límit i el fracàs. “Aquests dies hem viscut situacions en les que hem encertat i altres en les que no hem sabut actuar correctament. S’han descobert fracasos i límits de la nostra societat, a les nostres comunitats, en la nostra manera d’actuar i també en cadascú de nosaltres”.