Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 1/12/2011

(CR) Amb motiu del seu 80è aniversari i d’un homenatge que se li va fer al Palau de la Música Catalana, el 1998 "Signes dels temps" va entrevistar el monjo, músic i director de l'Escolania de Montserrat, Ireneu Segarra (1917-2005). Amb Teresa Pou parla de la seva doble vocació musical i religiosa explica que "de petit ja sentia la vocació de capellà" i que "quan era escolà em vaig entusiasmar per poder servir a Crist".

Sobre la projecció exterior de l'Escolania explica que "mai em vaig preocupar de fer discos ni de donar concerts ni a Catalunya ni a fora. Sempre van ser peticions i gairebé forçades". El pare Segarra també parla del seu mètode de pedagogia musical i referint-se als seus alumnes durant més de 40 anys, diu que "si els escolans estimen la música seran feliços tota la vida". Preguntat sobre com combina el treball musical i la vida de monjo benedictí, recorda les paraules de Sant Agustí: "Qui canta prega dues vegades".

Si no veieu bé el vídeo podeu anar aquí.
 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.