Vés al contingut
Catalunya Religió

(IQS/CR) Quan compleix seixanta anys de docència, recerca i d'acompanyament pastoral a IQS, el centre ha organitzat una exposició dedicada al pare Lluís Victori, SJ. “Seixanta anys formant persones”, tal com diu el títol de l'exposició i del llibre que també s'ha editat.

L'exposició permet conèixer millor la història d'IQS a través de la cronologia del pare Victori descrita entre 1961-2021. A més l'exposició s'articula al voltant de tres àrees destacades en la vida del P. Victori. La seva activitat docent en què l'experiència, la reflexió i l'acció descriuen el seu saber fer. La recerca en el que el rigor, la confiança i autonomia són característiques pròpies de la seva aportació en aquesta àrea. I la seva vocació de servei als alumnes, i justament, l'exposició va servir de retrobament de diverses generacions d'alumnes que l’han tingut com a professor i també com a un referent important en les seves vides.

Aquesta exposició és un acte de reconeixement i d'agraïment a la persona del pare Vitori. L'exposició estarà oberta fins al 31 de gener al Hall de les Multimèdia IQS. És de lliure accés al públic. La mostra es va inaugurar amb la presència del president de l’IQS, el pare Enric Puig, i el director general, el doctor Salvador Borrós.

https://vimeo.com/641825612?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=10422…

Nascut a Barcelona el 1935, el pare Lluís Victori i Companys va entrar a la Companyia de Jesús el 1955. És llicenciat en Filosofia Eclesiàstica i en Teologia, i doctor en Ciències Químiques. A més de docent, ha estat president del Patronat de la Fundació IQS i vicepresident del Patronat de la Universitat Ramon Llull. La seva trajectòria va ser reconeguda per la Generalitat de Catalunya el 1998 amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i el 2009 amb el Premio Jaume Vicens Vives a l'excel·lència en la docència universitària. El 2012 també va rebre la Medalla d’Or de l’IQS, la màxima distinció que concedeix per premiar les persones o Institucions que han destacat de manera extraordinària en algun aspecte que ha estat d’especial ajuda per a l’Institut.

Junt a aquesta labor com a científic i docent ha desenvolupat la seva activitat pastoral com a sacerdot, durant gairebé 50 anys com a vicari a la parròquia de Sant Pere Octavià, a Sant Cugat del Vallès, i els últims 10 anys també com a rector a la parròquia Mare de Déu de Montserrat, de La Floresta. El 2016 el papa Francesc el va nomenar Missioner de la Misericòrdia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.