Vés al contingut
Catalunya Religió
Jornada Missió IQS

IQS L'Institut Químic de Sarrià va organitzar fa unes setmanes una jornada de formació en Identitat i Missió per a professors i personal administratiu, anomenada “I+M Expert Day”. Aquesta formació s’adreçava també als antics alumnes dels cursos d’Identitat i Missió d’UNISES, per als quals IQS encara no havia previst una sessió de continuïtat.

El contingut de la jornada va girar al voltant de les orientacions per a la missió que la Companyia de Jesús ha emès en els últims anys. Així, en primer lloc, es van repassar les prioritats apostòliques universals, per després debatre sobre els reptes específics que, per a la seva realització, IQS afronta cada dia. La xerrada i taller van ser impartits per Xavier Casanovas, membre de l’equip d’Identitat i Missió i Cultura Vocacional d’IQS. Casanovas és, a més, col·laborador habitual també en la formació del Curs Bàsic UNIJES (a Salamanca).

La segona xerrada va abordar el difícil equilibri i la tensió que es genera entre la cura personal i la cura apostòlica, i va anar a càrrec de Carlos Bel, director de Persones i Organització d’IQS. Revisant documents fonamentals de la Companyia (com les Constitucions), es van tractar casos concrets en què s’ha de respectar aquest equilibri i tractar-lo amb discerniment.

La següent activitat va consistir en una Ruta de Santuaris Urbans. Es tracta d’un itinerari a peu, visitant de manera contemplativa diferents equipaments del barri de Bellvitge a l’Hospitalet de Llobregat, on s’estava duent a terme la formació. El passeig es va fer en solitud i silenci, seguint les instruccions i les meditacions d’un document que s’havia distribuït als participants. El document havia estat redactat fa temps per la comunitat jesuïta de Bellvitge, precisament amb la finalitat pastoral d’ajudar a créixer en la sensibilitat contemplativa. Els jesuïtes porten més de 50 anys treballant en aquest barri, i la seva tasca educativa i pastoral, i el seu amor pel barri ha donat fruits grans i recognoscibles, com la cura de l’Ermita de Bellvitge, la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge o el Col·legi Joan XXIII, tots inclosos en aquesta ruta contemplativa.

La jornada va finalitzar amb una meditació guiada sobre Cultura Vocacional, a càrrec d'Oriol Quintana, delegat d’Identitat i Missió d’IQS, en què es va convidar els participants a reflexionar i compartir els moments i aspectes clau de la seva vocació professional, animant-los a renovar-ne el compromís.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.