Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) En una institució de gran envergadura, com ho és l’Institut Químic de Sarrià, també hi ha qui ha de destinar els seus esforços a "mantenir els valors i identitat jesuïta a la nostra universitat". Així defineix Oriol Quintana els “Divendres Loiola”, dels quals n’és un dels organitzadors. Aquesta activitat es celebra trimestralment a l’IQS i està dirigida a professorat i personal d’administració i serveis. A diferència d’altres activitats pastorals, aquesta és només per al personal del Químic i “en un to distès i dialogat es plantegen diversos temes d’àmbit eclesial en general i, algunes vegades, específicament jesuític” afegeix Quintana.

El darrer divendres de setembre va ser un “Divendres Loiola”. Josemi Colina, delegat de pastoral a les escoles dels jesuïtes a la zona est, va presentar davant una vintena d’assistents el Projecte Apostòlic de Província.

Refer el full de ruta

Colina va presentar el nou full de ruta dels Jesuïtes per als propers anys. Es tracta d’una actualització del document que havia aparegut el 2010, que en aquell moment responia a “unir els jesuïtes de les províncies en un moment d’unificació”. Pràcticament una dècada més tard, “la Companyia de Jesús compta amb 950 jesuïtes a la província, molts d’ells d’edat avançada”. Així que el projecte per als propers anys havia d’incloure aquesta realitat.

Per a l’elaboració d’aquest discerniment es va constituir una comissió integrada per jesuïtes així com per laics i laiques que van iniciar un procés de contemplació de la realitat. Un grup conscient que "s’estava jugant el futur de la Companyia en els propers anys”, que es va encarregar d’elaborar un primer document que va rebre 281 esmenes. D’aquestes el 70% van ser recollides i incorporades al document final.

Preferències aplicades

El document es sintetitza en quatre preferències apostòliques. D’aquestes, Colina va interpel·lar a la comunitat educativa en dues en especial. En concret la necessitat d’estar a favor dels empobrits, “alguns estaran directament amb els pobres, però per una institució com IQS tots han d’estar a favor dels pobres. No tindria gaire sentit que l’IQS formés als millors químics si aquest no son capaços d’estar a favor dels pobres”. A aquest encàrrec, Colina va afegir “la crida a educar persones convençudes que hi ha un futur esperançador”.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.