Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) “Us convidem a agrair la riquesa del nostre patrimoni formatiu, a sentir-nos corresponsables de mantenir-lo viu, a aprofitar i promoure les iniciatives provincials i congregacionals i sobretot a donar suport a la formació de les noves vocacions que el Senyor ens envia”. És la crida que fan a tota la congregació els prefectes de formació dels missioners claretians. Reunits a Guatemala del 12 al 23 de maig, han subratllat la necessitat de formar-se en la interculturalitat que consideren “un signe dels temps que la nostra congregació universal està experimentant cada vegada més en els seus centres formatius i en les seves comunitats”.

Durant la trobada han revisat el Pla General de Formació. Un text que, “adaptat als nous contextos”, “continuarà sent un instrument imprescindible per a la nostra formació inicial i permanent”. En aquest camp de la formació inicial i permanent, asseguren, “ens juguem la qualitat del nostre testimoni missioner”.

El mateix superior general de la congregació, Mathew Vattamattam, ha animat aquesta trobada. El pare claretià Màxim Muñoz hi participa com a prefecte de formació de la província de Catalunya.

El pare general va destacar que la congregació ha de cultivar la cultura del discerniment en tots els àmbits de formació, tant en la inicial com en la permanent. En total, el Centre de Recessos Claret ha aplegat 31 participants dels organismes majors: províncies i delegacions. La trobada va començat amb un recés de mig dia i la missa presidida pel pare Ismael Montero, superior provincial de Centreamèrica.

Durant la trobada els participants ha treballat el tema ‘Progressar i créixer com a deixebles fins que ens transformem com ho va ser el nostre fundador, Sant Antoni Maria Claret’. L’espai ha permés compartir informació i dades estadístiques d’estudiants en formació, itinerari formatiu, desafiaments i fortaleses en els processos formatius, millores pràctiques formatives i membres de cada organisme major enviats a la missió universal.