Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) Impulsar el projecte de llançament d'una xarxa internacional d'escoles per enfortir la missió educativa marista. Aquest és l'objectiu de la Xarxa Global Marista d'Escoles que començarà a caminar del 25 al 29 d'octubre 2021. La Xarxa Global Marista d'Escoles és un projecte del Consell general en resposta a les crides del XXII Capítol general, que va demanar ser una família global. Serà un espai de promoció per a la missió marista que es desenvolupa en més de 600 escoles presents en 80 països. 

'Caminem com una família global!' es va convertir en el títol del missatge de l'últim Capítol general que va tenir lloc a Colòmbia l'any 2017. Els representants d'aleshores van expressar que per a la vitalitat i viabilitat de la missió i vida maristes avui, calia ser cridats a ser una família global. "La interdependència, més que l'aïllament o la independència, ha de ser la nova normalitat per a nosaltres", afirmaven. 

Des de la seva fundació, l'obra educativa marista s'ha anat estenent pels cinc continents, al llarg de prop de 80 països, conformant un mapa de 600 escoles que són ateses per més de 70.000 educadors i personal de suport. 

Des dels inicis el projecte s'ha plantejat amb una metodologia col·laborativa, cocreativa, que garanteixi l'empatia i aprofiti les capacitats i la riquesa de tots els membres involucrats en la tasca educativa marista.

Al maig de 2019 es va convocar un equip representatiu de les diferents regions de l'Institut que va projectar les bases i disseny del projecte de llançament de la Xarxa Global Marista d'Escoles. Una de les primeres activitats que va desenvolupar aquest equip va ser una consulta global que permetés sondejar el sentiment cap a la proposta de xarxa: en l'enquesta van participar-hi 15.956 membres entre directors, professors, administradors, estudiants i famílies de 58 països diferents.