Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 5/05/2014

(Salesians) En un ambient de joia i fraternitat ha tingut lloc, aquest dissabte, a Sarrià, la Festa Inspectorial 2014. Ha estat la darrera celebració com a Inspectoria de Barcelona, ja que a partir de juny es fusionarà amb les inspectories de Sevilla i València per conformar la nova Inspectoria de Maria Auxiliadora.

Tenint en compte aquest context, ha estat una vetllada especialment emotiva, en la qual hi ha participat la comunitat inspectorial, diferents representants de les entitats de la família salesiana i també persones molt vinculades a l’obra. 

La jornada ha començat amb un espai d'acollida i la visita de l’exposició “Història viva de la presència salesiana a Andorra, Aragó (Osca), Balears (Menorca) i Catalunya”, i ha seguit amb una xerrada sobre el Capítol General 27 (CG27), en el qual, l'Ángel Asurmendi, Inspector de Barcelona, i Joan Codina, Director titular de Mataró, com a presentants de la Inspectoria de Barcelona en el recent CG27 a Roma, han transmés els missatges claus.

La Festa Inspectorial ha comptat amb la presència de Cristóbal López, el nou Provincial de la Inspectoria Maria Auxiliadora, que recent aterrat de Bolívia -on era Inspector- no s'ha volgut perdre aquesta trobada de germanor. En Cristóbal també ha reflexionat sobre el CG27 i ha remarcat que “l’esperit de Don Bosco s’ha encarnat en els 5 continents amb una força increïble , tot i que a Europa, aquesta situació soni una mica estranya per la manca de vocacions. El gran augment de Salesians en països com la Índia o al continent Africà i a d’altres indrets, donen mostra de l’empenta que segueix tenint la Congregació a nivell mundial”.

Arribava el moment de retre homenatge als germans pels seus 25 i 50 anys de professió religiosa i sacerdoci, així com també pels 80 anys de vida de varis germans. 

La Inspectoria de Barcelona sempre s’ha caracteritzat pel seu treball amb els joves més desfavorits, i per ser una província molt generosa en l’enviament de missioners. Ells també han volgut fer-se presents en aquesta festa i han enviat el seu missatge

La jornada ha continuat amb una Eucaristia molt sentida i després amb un dinar de germanor i una sobretaula d’espectacles varis presentats per en Rafel Gasol, Vicari Inspectorial, que han fet gaudir a tothom d’una bonica vetllada. Els propis germans ens han sorprés oferint un repertori de música en directe, poesia, acudits, balls, monòlegs, etc. En una tarda marcada per l’alegria i l’harmonia. 

Era el moment també per donar gràcies a l'Ángel Asurmendi per la seva dedicació en l'etapa com Inspector, que emocionat, entre aplaudiments per part de tots els germans en senyal de gratitud, ha recollit un obsequi i ha agraït a tothom la feina realitzada durant aquests anys i el suport rebut.

I la Festa Inspectorial arribava a la seva fi.... i un emotiu “És l’hora dels adéus” ha posat fi a la darrera Festa Inspectorial de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.