Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) La 9a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) es va inaugurar el divendres 5 de juliol amb una producció pròpia de músics flamencs i catalans, que interpretaren autors del període barroc. Es tracta d'un grup creat especialment per a l’ocasió, sota el nom d'Ensemble Flandriae-Pyrenaei, que oferí peces de Pierre Van Maldere, Francesc Valls, Henricus-Jacobus De Croes, Pere Rabassa, Francesc Manalt i Josep-Hector Fiocco.

El concert inaugural va tenir lloc a la catedral de Santa Maria d’Urgell amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i de l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra Joan-Enric Vives, que va rebre el president de la Generalitat a la seva arribada a la catedral. També hi assistiren els alcaldes de La Seu i La Pobla de Segur, la delegada del govern als Pirineus, el vicari general i rector de La Seu, i altres autoritats.

L'actuació es va repetir dissabte dia 6 a l’església de Sant Domènec de Puigcerdà i diumenge a l’església de les Santes Hòsties de Pesillà de la Ribera. A més a més, la producció viatjarà a dues ciutats de Bèlgica: Anvers, aquest novembre vinent, i Namur, al 2020.

Abans del concert de La Seu d’Urgell, va tenir lloc l’acte inaugural de la novena edició del festival, a la sala de plens de l’ajuntament de La Seu d’Urgell. La inauguració fou presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat de Jordi Fàbrega, alcalde de La Seu d’Urgell, i Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur.

En el marc d’aquests concerts, el FeMAP organitza un conjunt d’activitats paral·leles. Tothom qui ho desitgi podrà complementar la música amb una visita guiada a la catedral urgellenca i el seu claustre; una visita guiada a les petjades culturals de Puigcerdà, o bé al nucli antic i l’església de les Santes Hòsties de Pesillà de la Ribera. Aquestes propostes estan incloses en el preu de les entrades. D’altra banda, el festival torna a apostar per l’oferta de paquets turístics, on es pot comprar de forma conjunta l’entrada d'un concert i l’allotjament.

El FeMAP proposa enguany un total de 53 concerts, repartits en 36 municipis de Catalunya, Andorra i França. Hi ha 21 programes musicals diferents i hi participaran més de 200 intèrprets. La principal novetat és la presència de Flandes com a país convidat, el que suposarà que gairebé una vintena dels concerts del festival estiguin protagonitzats per músics flamencs, amb 7 propostes diferents.

Cal destacar que el FeMAP Social ja és en marxa. Des del Conservatori de Música dels Pirineus ja s'ha ofert concerts als usuaris del Centre de Dia de la Fundació Sant Hospital de la Seu i el Taller Claror. El programa té per objectiu apropar la música antiga als col·lectius en risc d’exclusió o amb problemes de mobilitat per poder assistir als concerts que es realitzen durant els mesos d’estiu.

En finalitzar el concert el president de la Generalitat de Catalunya i l’arquebisbe d’Urgell així com la resta d’autoritats van poder saludar els intèrprets i també van poder saludar els joves que formaren part del FeMAP social. Torra va signar el llibre de visites de la catedral.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.