Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) A les 12 del migdia del diumenge 8 de desembre i mentre les campanes de la Seu Vella feien el tradicional repic del dia de la Puríssima, a l’interior del monument, a la Canonja l’Agrupació Ilerdenca de Pessebrista inaugurava el Pessebre amb el qual tots els anys, en aquesta data inicia simbòlicament el Cicle de Nadal a la ciutat de Lleida.

L’acte s’inicià amb descobriment del Pessebre a càrrec, entre altres del mateix autor que l’ha bastit, l’artista i mestre pessebrista José A. Ferrer, mentre la Coral Clavellina de Torrefarrera sota la direcció de Víctor Roman, interpretà la popular nadala “Santa Nit”.

Tot seguit el president dels Amics de la Seu Vella Joan Ramon González, significà el fet de ser la Canonja on l’Agrupació de Pessebristes col·loca el seu primer pessebre cada Nadal: Tot un símbol i una deferència per aquesta Catedral que no endebades està dedicada a Santa Maria, la que portà al món Jesús i on es venerava el Sant Drap o Bolquer amb el qual Maria envolcallà Jesús”.

Per la seva banda el president de l’Agrupació Jordi Curcó, es referí al pessebre com el “Admirabile Signum”, títol de la Carta que el Papa Francesc acaba de signar dedicada al Pessebre: “Els pessebristes lleidatans col·loquem aquest signe admirable de solidaritat i de pau a la Seu Vella, on donarà la benvinguda a tot aquell que durant les festes nadalenques pugi a visitar-la”. Alhora convidà tothom a participar dels actes organitzats per l’entitat en aquest Cicle de Nadal 2019 i a fer i posar el Pessebre, com a expressió també de la nostra cultura popular i tradició. 

Tot seguit s’efectuà a una molt concorreguda visita guiada a la Seu Vella dedicada al Misteri de Nadal, guiada pel president dels Amics de la Seu Vella Joan R. González i animada pel cant de Nadales dels cantaries de la Coral Clavellina: “No hi ha Nadal ni Pessebre sense el cant de Nadales”, digué el seu director Victor Roman. Veritablement que el matí de la Immaculada no van faltar ni el Pessebre ni les Nadales a la Seu Vella de Lleida.