Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 10/07/2018

 (URL) La vintena edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull (UeRL) Puigcerdà s’ha inaugurat aquest dilluns 9 de juliol a la Sala de Convencions del Museu Cerdà i s’ha donat pas a sis dies d’activitats continuades obertes als alumnes i a tota la ciutadania de la Cerdanya.

Com cada any, la inauguració ha comptat amb la conferència d’un expert en una temàtica en concret: enguany, la meteorologia. El ponent ha estat Tomàs Molina, cap de meteorologia de Televisió de Catalunya, que ha començat la seva intervenció amb el tradicional “molt bona nit”. Molina ha fet una anàlisi sobre l’evolució del temps i ha fet referència a l’augment de la temperatura d’entre 1,5 i 2 graus en els propers set anys. En concret, pel que fa a la Cerdanya, ha predit la pujada de 300 metres de la cota de neu l’any 2025.

L’acte ha comptat també amb les intervencions dels màxims representants de les tres institucions que fan possible la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà:  la Universitat Ramon Llull (URL), l’Associació Universitària de la Cerdanya (AUCer) i l’Ajuntament de Puigcerdà.

El rector de la URL, Josep Maria Garrell, ha volgut destacar que les tres institucions que organitzen la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà han aconseguit “sobrepassar les limitacions individuals sense renunciar ni a qui som ni què representem” i, fent un símil amb el caràcter de la societat en general, ha subratllat que “ens hem associat per fer una cosa que cap dels tres hagués pogut fer sol”.

Per part de l’AUCer, el president Francesc Armengol ha volgut posar en valor que a la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà es dona prioritat a “la qualitat més que a la quantitat”. Pel que fa a l’edició d’enguany, ha assegurat que la resposta del públic ha estat “espectacular” a causa dels “professors emblemàtics” que tornen a la Universitat d’Estiu amb motiu del vintè aniversari.

Per la seva banda, l’alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha volgut agrair a la URL i a l’AUCer que hagin fet possible 20 anys de formació universitària continuada a la Cerdanya, a més de recordar que l’embrió d’aquest projecte va ser l’organització dels primers campionats universitaris d’esquí d’Espanya celebrats a la comarca.

El Cor Capella Santa Maria ha posat un toc musical a l’acte amb la interpretació de dues peces: Medley from les Miserables 1a part (arranjament Ed Lojeski) i la sardana Cerdanya, d’Antoni Monsó, i ha finalitzat amb el Gaudeamus Igitur.

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà se celebra del 9 al 14 de juliol. S’espera que el nombre de matrícules arribi a 450 i una participació global d’unes 2500 persones.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.