Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) El proper dilluns 15 d’octubre tindrà lloc l’acte d’inauguració del curs al centre d’estudis Cristianisme i Justícia, amb la participació del periodista Iñaki Gabilondo, que oferirà la seva visió sobre el moment actual.

La nostra societat està vivint un moment excepcional. Quines coordenades ens poden ajudar a situar-nos? Davant la tríada implacable "autoritat, pobresa i desigualtat", volem reconstruir un horitzó de "democràcia, solidaritat i justícia". Com fer-ho, i quins agents han de ser els protagonistes d'aquest canvi? En l’inici del curs 2012-13, Cristianisme i Justícia ha demanat al periodista Iñaki Gabilondo que ens presenti, des del seu punt de vista, algunes coordenades per a comprendre el moment actual.

Cristianisme i Justícia, centre d’estudis promogut pels Jesuïtes de Catalunya, fa 30 anys que s’ocupa de l’anàlisi dels problemes socials i l’estudi d’una teologia compromesa amb la justícia, sempre des de la realitat de les persones i col.lectius més vulnerables. Amb el convenciment que el moment actual fa encara més necessària aquesta reflexió, el centre presentarà també en aquest acte les línies de treball i les novetats per al curs 2012-13. Cristianisme i Justícia centrarà, aquest any la seva reflexió en temes socials, teològics, migratoris o ètics. En concret, es faran diversos seminaris i grups de treball al voltant d'aquest tema.
El seminari social seguirà treballant en les conseqüències de la crisi, mirant amb especial preocupació la dualització social, el desmantellament de l’Estat del Benestar i el present i futur d’Europa.
El seminari teològic s’ocuparà del tema de l’Esperit Sant, un dels grans oblidats de la història i la teologia de l’Església.
El grup de treball de migracions estudiarà aquest any el caràcter estructural i irreversible del fenomen migratori a casa nostra, més enllà de l’actual conjuntura econòmica.
El grup de treball de diàleg islamo-cristià, format per cristians i representants d’associacions i comunitats musulmanes de Catalunya, mirarà d’identificar qüestions fonamentals de la fe musulmana i la seva formulació en el context de la societat catalana.
Finalment, el grup de treball d’ètica i sostenibilitat, analitzarà quins canvis s’han de produir en les persones i en les relacions econòmiques i socials per tal de transformar l’actual model de creixement.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.