Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) Es commemoren els 600 anys de la decisió de construir la nau única d’estil gòtic de la catedral de Girona i dels 20 anys de la colla Fal·lera Gironina que porta la comparsa tradicional de la ciutat. Per celebrar aquests dos aniversaris s’ha volgut recuperar la festivitat del Corpus amb tota la seva esplendor: amb el retorn de l’entrada de la imatgeria de la ciutat a la Catedral, un fet que no passava des de finals del segle XVI, i amb el posterior seguici religiós pel Barri Vell acompanyat de la faràndula de Girona.

Dins de la Catedral s’estrenarà un nou ball de lluïment de l’Àliga de la Girona, que serà acompanyat per la peça musical inèdita "Ball de l'Àliga de Girona”, composta per Ivó Jordà i feta per esdevenir la seva dansa oficial. El recorregut del seguici de Corpus anirà seguint les catifes de flors que vesteixen els carrers des de la Catedral fins a l’església de Sant Feliu.

La presència de la imatgeria de les ciutats sempre ha anat lligada a les festivitats locals, tan de caràcter públic i civil com religiós. Les desfilades de gegants i capgrossos sempre han estat lligades a Corpus però cap als anys vuitanta, amb l’arribada de la democràcia, la festa es va deixar de celebrar i el seguici consistorial acompanyat de la imatgeria va deixar de sortir al carrer per aquesta festivitat.

Exposició de la imatgeria a la nau de la Catedral

Durant la setmana anterior al 18 de juny, els gegants, l’àliga i els capgrossos estaran exposats a la nau principal de la Catedral perseguint l’objectiu d’ambdues entitats: obrir la Catedral i mostrar la imatgeria local a la ciutadania perquè les noves generacions se la sentin més seva.

Missa Solemne presidida pel bisbe de Girona

El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, presidirà la Missa Solemne a les 19 h a la Catedral amb motiu de la Solemnitat del Cos i de la Sang de Crist «Corpus Christi». Tot seguit sortirà la Processó del Santíssim per la porta principal de la Catedral i baixarà l’escalinata fins a arribar a la basílica parroquial de Sant Feliu, on es farà una pregària d’adoració i acabarà la processó amb la benedicció del Santíssim i la reserva.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.