Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Afers Religiosos)La consellera de Justícia, Ester Capella, lliurarà el 20 de novembre el II Premi de Cinema Espiritual. És el guardó que s’atorga des de l’any passat a un director de cinema que s’hagi significat pel seu compromís amb la societat. L’acte se celebrarà a la Sagrada Família a les 18.30 hores. El guanyador del guardó del 2018 va ser el director mexicà Paco Arango. Per assistir a l'acte, és necessari confirmar l'assistència per telèfon o correu electrònic.

El guardó aportat per la Fundació Basílica de la Sagrada Família consisteix en una escultura que reprodueix l’estel de Betlem de la Façana del Naixement de la basílica ideada per Antoni Gaudí. L’estel és un símbol universal de l’espiritualitat i té significació per a totes les grans tradicions religioses.

Trobada internacional de directors

En la línia d’impulsar la internacionalització de la Mostra de Cinema espirtual de Catalunya i crear xarxa amb la resta de festivals de cinema afins, també se celebrarà  la Trobada Internacional de Directors de Festivals de Cinema Espiritual: Seminar on European Cinema against Hate. És una reunió que tindrà lloc a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna el dia 22 de novembre, a les 16 hores.

Des del 2014, la Direcció General d'Afers Religiosos s’encarrega de l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social “la Caixa”, La Fundació Sagrada Família, Ágape i els Cinemes Verdi, així com diversos ajuntaments, entitats culturals i religioses i universitats, entitats amb qui comparteixen l’objectiu d’acostar al públic el millor cinema espiritual, donar a conèixer les tradicions religioses a través de la pantalla i afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.