Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Hospitalitats de Vic i Solsona) Les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Vic i Solsona han preparat un pelegrinatge al territori amb una sèrie d'actes a Solsona, Bages, Osona i Ripollès. A Manresa i Solsona es celebraran els actes aquest dissabte i diumenge respectivament. A les comarques d'Osona i el Ripollès s'han programat per al proper cap de setmana del 3 i 4 d'octubre.

Enguany farà dos anys que aquest moviment d'Església i laic no ha pogut celebrar el tradicional pelegrinatge a Lourdes de França a causa de la pandèmia. Tot i que l'any passat es va fer de forma virtual, des de Les Hospitalitats han aprofitat la disminució de restriccions per organitzar un pelegrinatge especial al territori simulant alguns dels actes que es farien tradicionalment a Lourdes. Des de l'agrupació expliquen que "no és només poder fer aquests actes religiosos, sinó principalment, poder-nos retrobar amb la gent que fa quasi dos anys que no hem pogut veure". La idea és poder dur a terme la tasca d'acompanyament i vivència, "un dels motius principals pel qual moltes persones voluntàries van a Lourdes any rere any, acompanyant a les persones que tenen alguna discapacitat o dificultat".

Aquesta tarda a Manresa el pelegrinatge començarà amb una visita guiada pel santuari de la cova de Sant Ignasi i una missa. Diumenge a Solsona hi haurà la missa a la catedral seguida del res del rosari i d'una conferència sobre l'acompanyament al final de la vida a càrrec de Conxita Medina.

Els actes que es duran a terme a Osona i el Ripollès el proper cap de setmana inclouen una vetlla de pregària el divendres a Vic; un viacrucis  i una processó de torxes el dissabte a Prats del Lluçanes i Vic; i una missa cloenda del pelegrinatge al monestir de Ripoll el diumenge. 

Els actes es realitzaran seguint els protocols sanitaris actuals d'aforament, mascareta i distància. Les Hospitalitats de Vic i Solsona esperen tornar a fer el tradicional pelegrinatge a Lourdes de l'11 al 15 de juny del 2022.