Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 5/10/2021
Galeria d'imatges

(Hospitalitat de Vic) Després de dos anys sense poder fer el tradicional pelegrinatge a Lourdes, l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Vic ha organitzat un pelegrinatge pel seu territori. L’acte que s’ha celebrat els dies 3 i 4 d’octubre ha servit per simular algunes de les activitats que s’haurien fet a Lourdes. Per a l’organització ha estat una manera de “reviure la flama i l’ambient que es respira a Lourdes”.

El primer acte ha estat una vetlla de pregària el divendres 1 d’octubre al vespre, a la parròquia de Lourdes de Vic. La vetlla l’ha preparat un grup de joves i ha girat entorn de la cançó ‘Nous camins’ del grup Txarango, així com d'una vetlla del Santíssim. Dissabte al matí, els actes s’han traslladat a l'ermita de Lourdes de Prats de Lluçanès amb un viacrucis pels jardins.

A la tarda, a la catedral de Sant Pere de Vic, ha tingut lloc l'acte central i de més assistència. S’ha començat per la fotografia tradicional del pelegrinatge a les escales de la catedral, simulant la de Lourdes davant la basílica del Roser. Seguidament a dins de la catedral s’ha fet el res del Rosari. En acabat, hi ha hagut una processó de torxes pels carrers adjacents a la catedral i al museu episcopal, sota els cants del Cor de l'Hospitalitat que han recordat la tradicional processó mariana que es fa a Lourdes.

Diumenge al matí, el monestir de Santa Maria de Ripoll ha acollit la missa de cloenda. Tothom ha marxat amb un petit record dut de Lourdes expressament: una ampolleta amb la mateixa aigua de la font que brolla a la Gruta de Lourdes.  

El retrobament amb les persones de l'Hospitalitat ha estat ple d’alegria pels assistents, alguns dels quals feia molt temps que no es veien. Des de l’Hospitalitat diuen estar molt satisfets i agraïts de la participació. També han donat les gràcies a particulars i institucions que han fet possible el desenvolupament dels actes.

Aquest petit pelegrinatge reforça a l’Hospitalitat per continuar amb la tasca de voluntariat que fa, aturada des de l'any passat. La comunitat s’ha vist obligada a reinventar-se i buscar noves fórmules a l'espera que tot torni a la normalitat. L’organització espera poder reprendre el tradicional pelegrinatge a Lourdes de l’11 al 15 de juny del 2022.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.