Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 28/06/2021
Galeria d'imatges

(Hospitalitat de Lourdes) Més de 900 persones s’han congregat aquest diumenge a la basílica de la Sagrada Família en una celebració d’acció de gràcies convocada per la família de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa.

Degut a les restriccions per la COVID-19, i davant l’impossibilitat de fer pelegrinatges al Santuari de Lourdes, l’entitat ha organitzat durant aquest cap de setmana, coincidint amb els dies que haurien d’haver estat a la localitat francesa, una sèrie d’activitats amb la col·laboració dels bisbes de la província eclesiàstica de Barcelona. Els pelegrinatges a Lourdes busquen fomentar la relació entre les persones malaltes i/o discapacitades i persones voluntàries. Son cinc dies intensos on persones de totes les edats i condicions comparteixen moments especials amb aquells que necessiten ajuda. Cada juny i setembre des de fa més de 110 anys, l’Hospitalitat aconsegueix que prop de 200 persones malaltes i/o discapacitades comparteixin experiències amb tots aquells que els vulguin acompanyar.

Davant aquesta situació, l’Hospitalitat ha organitzat actes en el territori de les tres diòcesis, per substituir aquests pelegrinatges. Entre ells, el divendres el bisbe Mons. Cortés de la Diòcesis de Sant Feliu de Llobregat ha celebrat una missa solemne a Vilafranca i el dissabte s’ha realitzat una missa especial amb el bisbe Cristau de Terrassa a Granollers.

Aquests actes han culminat aquest diumenge amb una gran missa solemne d’acció de gràcies a la Sagrada Família, que ha estat presidida pels bisbes Toni Vadell i Xavier Vilanova, en substitució del cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. A l’acte religiós han assistit diferents personalitats com Yvonne Griley, nova Directora General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; Albert Batlle, tinent d’Alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona; Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya; Pablo Garamendi, president de la Federació espanyola d’Hospitalitats de Lourdes i els presidents de la resta d’Hospitalitats de Lourdes de totes les altres diòcesis catalanes.

Algunes de les entitats que han participat en aquest gran retrobament i que han assistit a la missa solemne han estat el Cottolengo del Pare Alegre, la Pastoral del Sord de Barcelona, els Amics de la Gent Gran, la Llar Montjuic, la Fundació Tries o les Llars de l’Amistat, a més d’hospitalaris i peregrins de les 18 delegacions territorials que té l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes a la província eclesial de Barcelona. Moltes d’aquestes entitats acullen col·lectius de risc davant la COVID-19 (persones malaltes i/o discapacitades), pel que, per molts d’ells, aquest és el primer acte al que acudeixen des de que es va declarar la pandèmia.

L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa és una associació que va néixer l’any 1910 per acompanyar al Santuari de Lourdes a tots aquells que, per motius de salut o econòmics, no podien fer sols aquest llarg viatge. En els anys posteriors, l’entitat va anar desenvolupant moltes activitats complementàries amb persones malaltes i/o amb discapacitat, com sortides de germanor, romeries a Montserrat, acompanyament de persones amb discapacitat a la platja, etc., per compartir experiències entre persones malaltes, aquelles que pateixen discapacitats i tots aquells voluntaris que volen dedicar part de la seva vida a viure pels altres. Aquesta entitat centenària ha rebut successivament, per la seva prolongada tasca social, la Medalla de Plata de la ciutat, la Creu de Sant Jordi o la Medalla d’Or al mèrit Civil de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres reconeixements.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.