Vés al contingut
Catalunya Religió
agora-sjd-ciencia
Fotografia: Sant Joan de Déu.
Galeria d'imatges

Sant Joan de Déu L'Àgora de la Ciència és el nou projecte pioner en divulgació científica per a pacients i famílies que coordinen l'Institut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD) i l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. La iniciativa que s'ha inaugurat aquest divendres ofereix una experiència interactiva per conèixer els projectes de recerca que es porten a terme sota el paraigua de l’IRSJD, promoure l’educació en ciència i fomentar la col·laboració dels pacients i les famílies en els projectes.

L’Àgora de la Ciència es troba a l’accés de Consultes Externes i utilitza elements de realitat immersiva, vídeos i una dinàmica basada en el joc per presentar projectes de recerca i innovació en pediatria.

Així mateix, es vol destacar la importància de la col·laboració dels pacients i les famílies en la recerca, que sovint és la principal resposta per a patologies pediàtriques, des de les més comunes fins a les més rares. En diverses franges horàries, els voluntaris de l’Hospital Sant Joan de Déu estaran disponibles per ajudar les famílies que ho desitgin en la seva visita i exploració de la mostra interactiva.

La mostra inaugural se centra en l’epilèpsia i en el funcionament del cervell i el sistema nerviós central

Aquest projecte és fruit de l’interès de més de 200 famílies de pacients per a rebre més informació sobre els projectes i les línies d’investigació en pediatria mitjançant un espai expositiu interactiu i activitats complementàries amb la col·laboració dels professionals de la recerca. En aquest sentit, l’Àgora de la Ciència és una resposta innovadora i necessària per a l’empoderament dels pacients i les famílies en la recerca pediàtrica.

La mostra inaugural està centrada en l’epilèpsia i els visitants podran conèixer com funciona el cervell i el sistema nerviós central, veure imatges que mostren què passa al cervell durant una crisi epilèptica i entendre com els equips de neurocirurgia mapegen les àrees cerebrals durant les cirurgies més complexes.

El projecte l'ha coordinat el grup de recerca de l'IRSJD 'Patients Engagement in Research, amb la participació de Begonya Nafria, Júlia Giner i Estibaliz Urarte.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.