Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La Unió de Religiosos de Catalunya està de celebració. El seu butlletí setmanal, l’informatiu Horeb, arriba al número 500. Per commemorar-ho l’URC organitza un acte a la llibreria Claret en el que reflexionarà sobre la comunicació al voltant de la vida religiosa.

Per a Lluís Serra, director del butlletí, “l’Horeb mostra la vitalitat de la vida religiosa en la reflexió i en l’acció. Número a número es veu que, a diferència del que l’opinió pública pugui mostrar, la vida religiosa es manté vital”. L’Horeb té com a objectiu informar sobre l’actualitat de la vida religiosa i aportar textos i documents per a la reflexió en profunditat. També inclou un calendari amb les activitats i formacions que cada congregació religiosa o institució proposa, de manera que actua com a fil conductor i afavoreix la comunicació entre elles.

L’informatiu és gratuït i es publica setmanalment els dijous. El primer número va aparèixer al gener de 2008 sota la direcció del marista Antoni Salat, que un temps després passaria la direcció al seu germà de congregació, Serra. Des d’aleshores la publicació s’ha mantingut ininterrompuda al llarg de dotze cursos. Totes les publicacions es troben disponibles al seu web.

Després de més de deu anys i 500 publicacions, Serra considera que “la comunicació de la vida religiosa no es pot deixar de banda en un futur” i fa especial èmfasi en que “l’important és el contingut, cal oferir uns materials de qualitat”. Al ser preguntat per aquests materials el marista dona importància als “textos originals on cada lector pugui fer la seva interpretació personal, acompanyat d’algun comentari de text però on la centralitat està a la font original”.

Ara fa set anys el butlletí va afegir una publicació complementaria: el servei de documentació. Aquest ofereix documents més extensos com “xerrades, conferències o documents papals” que demanen un major temps de lectura.

El públic al que es dirigeix l’Horeb és principalment religiosos i religioses de Catalunya, però el seu director afirma que “el reben laics i laiques, capellans, bisbes o periodistes... es tracta d’una publicació oberta i pública que no es tanca”.

L’acte commemoratiu es celebrarà el dijous 19 de setembre a les 19h a la Sala Casaldàliga de llibreria Claret. Comptarà amb la presència de diversos membres de l’URC, com el president fra Eduard Rey, així com el periodista Paco Niebla, cap de Societat de l’Agència EFE.