×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sant Egidio) El Rafael i l’Antonio, morts al carrer com a conseqüència del fred al 1996, son els primers d’una llarga llista de persones que han mort al carrer a Barcelona i que Sant’Egidio recorda des de llavors cada any.  Aquest any s’han afegit 14 persones  més: Manel, Enrique, Margarit, Lucky, Miguel, Emmanuel, Frank, Antonia, Manuel, M. Angels, Irina, Cristina, Mohamed cadascú amb la seva historia.

Desenes de sense sostre, juntament amb els seus amics, voluntaris, es troben cada any per aquestes dades a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor per la memòria de Rafael i Antonio i de tots els que moren al carrer pel fred i a causa de la duresa de la vida al carrer.

El Rafael va morir el 30 de desembre de 1996 i l’Antonio, l’endemà, ambdós a causa del fred en una de les nits més gèlides de l’any a Barcelona. Tenien 45 i 60 anys. La Comunitat de Sant’Egidio va recordar-los amb una cerimònia en la que va participar el bisbe Joan Carrera i des de llavors, cada any des de 1997.

Durant la celebració, es recorda el seu nom juntament amb el de molts altres que durant tots aquests anys han mort al carrer. Després s’ofereix un dinar a tots els participants com a signe de solidaritat. La celebració és una crida contra la indiferència.

Aquesta memòria té lloc a moltes ciutats d’Europa promogudes per la Comunitat de Sant’Egidio. La primera es fa a Roma a la Basílica de Santa Maria in Trastevere en memòria de Modesta.  El 31 de gener del 1983 Modesta Valenti va morir davant de l’Estació de Termini de Roma, després d’hores d’agonia, perquè com que anava bruta, l’ambulància va refusar portar-la a un hospital. Des de llavors, la Comunitat de Sant’Egidio recorda Modesta, morta per la manca d’acollida, i n’ha nascut un gran moviment de solidaritat.