Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CPL)  Aquest dijous es presenta el llibre de mossèn Manel Simó Quaderns de Pastoral (1969-2016). Una revista al servei de la fe d’un poble”a la sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret de Barcelona. L’estudi, publicat pel CPL, aporta una excel·lent panoràmica de la història de la revista Quaderns de Pastoral i a la vegada un repàs a la història recent de la pastoral a Catalunya reflectida en les pàgines de la revista.

Manel Simó, periodista i prevere, que va ser redactor en cap de la publicació durant cinc anys ha sintetitzat i analitzat els 241 números de Quaderns de Pastoral apareguts fins al juliol de 2016, i situa alhora la publicació en el context dels esdeveniments sociopolítics, culturals, i sobretot religiosos, que s’anaven produint a Espanya i a Catalunya entre els anys 1969 i 2016. Cal tenir present que Quaderns de Pastoral va néixer encara en una dictadura franquista que entorpia i controlava qualsevol manifestació de llibertat d’expressió i que un dels seus primers objectius va ser promoure el recent Concili Vaticà II.

Junt a l’edició del llibre de Manel Simó, el CEP, amb la col·laboració del CPL, ha posat en marxa una plana web des de la qual es podrà accedir al contingut de tots els números de la revista Quaderns de Pastoral: milers de planes que constitueixen, sense cap mena de dubte, una riquíssima història de l’acció i el pensament pastoral als Països Catalans.

Amb la publicació del llibre arriba un final d’etapa per a la revista Quaderns de Pastoral i per al Centre d’Estudis Pastorals de les diòcesis catalanes (CEP). Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense van aprovar la creació de la Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol integrada a la Facultat de Teologia de Catalunya i que serà continuadora del treball portat a terme pel Centre d’Estudis Pastorals durant més de quaranta anys.