Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ajuntament de Barcelona) El dimecres 13 de febrer, a les 19.00 hores, tindrà lloc a la Sala Martí l’Humà (MUHBA) l’acte ‟Grups de diàleg: eines per a la cohesió social a Barcelona”, on es presentaran els grups de diàleg interreligiós i interconviccional de diferents barris de la ciutat, el seu recorregut i la seva utilitat, tan positiva per a una Barcelona ricament diversa.

L’acte, organitzat per l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, comptarà amb la benvinguda del director d’AUDIR, Francesc Torradelfot, i la intervenció de la Comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament, Lola López. Seguidament es presentarà el programa de diàleg entre creences i conviccions de Barcelona, algunes activitats realitzades i finalment es conversarà sobre la utilitat social d’aquests grups.

Diàleg interreligiós i convivència

El diàleg interreligiós i interconviccional facilita i afavoreix la bona convivència, cohesió, participació i coneixença de la diversitat del territori. Aquest diàleg propicia que les dinàmiques i discursos interns de les tradicions religioses valorin l’obertura a la tolerància i l’acceptació de l’altre. Iniciant-se amb aquesta coneixença, els grups de diàleg evolucionen i interactuen amb el territori, participant en activitats de barri o promovent-les.

Afavorir la relació entre les comunitats properes, conèixer les diverses creences i pràctiques religioses, establir punts comuns i diferències, donar visibilitat a aquesta diversitat, participar en les activitats del barri, relacionar-se amb entitats del territori, etcètera, són alguns dels objectius d’un grup de diàleg interreligiós en un barri. Tots aquests objectius es troben emmarcats en una dimensió de valors socials, humans i ètics, sempre amb la mira del respecte i la pau.

Des de fa prop de tres anys, l’Ajuntament de Barcelona i AUDIR duen a terme el programa de promoció de grups de diàleg interreligiós a diversos barris de la ciutat. Actualment els grups en funcionament són: Torre Baró – Ciutat Meridiana, la Marina, Gràcia, Nou Barris i Sants-Hostafrancs. El programa vol contribuir eficaçment a crear una ciutadania dialogal i dialogant, oberta i participativa que vagi més enllà de la convivència i avanci cap a una societat cohesionada i coproductiva.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.