Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El Grup Sant Jordi ha convocat la seva jornada anual pel dissabte 24 de novembre a l'Hotel Alimara de Barcelona. 'Política i esperança' és el títol d'aquesta catorzena edició en què intervindran el teòleg, professor i escriptor José María Castillo i el teòleg Francesc Torralba. Enguany la Jornada la convoquen també els Equips de pastoral de la política i de la comunicació, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya i Justícia i Pau.

La primera ponència del matí serà 'Jesús i el seu Regne, promotors d’esperança', a càrrec de José Maria Castillo. I la segona, 'La força de l’esperança: entreveure possibilitats', a càrrec de Francesc Torralba. A la tarda, es durà a terme la taula rodona sobre 'La imatge pública de l’Església', en la qual participaran Agustín Rodríguez,capellà de l’arxidiòcesi de Madrid, rector de la Parròquia de La Cabaña Real de Madrid i espeleòleg; el periodista i activista social David Fernández, la periodista i delegada episcopal de Mitjans de Comunicació de la diòcesi d’Urgell Cristina Orduña, i la coordinadora del projecte Intelligo a la Fundació Pineda i jove de la Prelatura de l’Opus Dei, Gisel·la Pruna.

Al matí, el filòsof del Grup Sant Jordi Josep Maria Esquirol recordarà la figura del bisbe Joan Carrera, fundador del grup. Enguany s'escau el desè aniversari de la seva mort. La cita anual que convoca el Grup Sant Jordi és una iniciativa per construir un espai central de l’Església catalana. Més enllà de les ponències i debats, vol vertebrar una xarxa de complicitats entre els assistents i amb altres cristians convidats de Madrid, Euskadi, el País Valencià, les Illes Balears i altres indrets de l’Estat. Per participar a la Jornada cal inscriure's previament.

Les darreres edicions de la jornada han posat sobre la taula temes com la necessitat de fer comunitat (2017), 'Déu: conversió i filosofia' (2016), les religions com espai de sensatesa i llibertat des de la perspectiva de l’islam i del cristianisme (2015) o l’alegria del papa Francesc per transmetre l’Evangeli (2014).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.