Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) La participació diocesana en el proper Sínode dels Bisbes, que s’inicia aquest mes d’octubre i finalitzarà el 2023, és un dels punts destacats de les Prioritats Pastorals del Bisbat de Girona per al curs 2021-2022. Es tracta d’una convocatòria del papa Francesc oberta a tota l’Església i que en una primera fase es treballarà en l’àmbit de la diòcesi. És per aquest motiu que s’ha nomenat una comissió diocesana que en coordinarà les trobades, el debat i la confecció d’un document final amb les principals reflexions.

D’altra banda, i pel que fa a la resta d’apartats, es mantenen majoritàriament les mateixes prioritats que en el curs anterior, tot i comptar amb alguns canvis. Les propostes de formació i d’evangelització, les celebracions i els sagraments, els grups de pregària, l’acompanyament i acollida als més necessitats i l’organització de les comunitats i parròquies són algunes de les prioritats que s’hi esmenten.

En la presentació del document, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, assenyala que la pandèmia "ha impedit o restringit moltes accions pastorals habituals en la missió de les parròquies, i alhora també l’execució d’algunes de les prioritats pastorals proposades per a aquests dos cursos". En aquest sentit, precisa que "ara ens cal tornar a recordar i a proposar les prioritats del curs anterior reorientant-ne algunes i subratllant les més importants". "Aquestes prioritats han de servir perquè cada comunitat o associació pugui escollir-ne algunes, segons les seves possibilitats, per millorar, aprofundir o iniciar les seves propostes o accions pastorals al servei dels fidels", recorda també el prelat.

Les Prioritats Pastorals per al curs 2021-2022 s'han distribuit aquest cap de setmana del 2 i 3 d’octubre a totes les parròquies de la diòcesi de Girona juntament amb el full parroquial. D’altra banda, també es poden descarregar des de la pàgina web del bisbat.