Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Monestir de Sant Daniel) El 26 de setembre i el 24 d’octubre tindran lloc les dues visites per la “Girona monàstica” als monestirs benedictins de Sant Pere de Galligants i San Daniel, organitzades conjuntament pel monestir i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona, ambdues completes abans de fer-ne difusió.

A la zona nord de Girona hi ha dos edificis singulars i excepcionals, des de fa més de mil anys: són dos monestirs separats 700 metres l’un de l’altre, organitzats tots dos segons la Regla de Sant Benet, un de masculí i un altre de femení. Cada monestir amb les seves particularitats però amb uns lligams que se’ns fan evidents així que aprofundim en els fets i els personatges relacionats amb un i altre monestir.

A la visita “Girona monàstica. Sant Pere de Galligants i Sant Daniel, encontres i desencontres de dos monestirs benedictins” s’exploren les semblances i diferències, els encontres i desencontres, entre els dos monestirs. La història comença a Girona, fora muralles, poc abans de l’any 1000, molt a prop d’on el Galligants conflueix amb el Ter i l’Onyar... i es van desgranant diferents episodis de la història d’aquests dos monestirs, d’allò que els unia i d’allò que els diferenciava, en el passat, i en el present.

El recorregut preveu la visita a l’interior i voltants de Sant Pere Galligants, un breu recorregut pel camí paral·lel al riu Galligants fins arribar al Monestir de Sant Daniel. Però el recorregut per la història dels dos monestirs no acaba amb la visita ja que és previst que els participants tinguin accés a documentació online per poder continuar aprofundint en el coneixement d’ambdós monestirs.

La visita Girona monàstica. Sant Pere de Galligants i Sant Daniel, encontres i desencontres de dos monestirs benedictins s’emmarca en un projecte de col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el monestir de Sant Daniel. L’objectiu és la recerca i la difusió del patrimoni històrico-artístic dels dos monestirs benedictins gironins i d’una forma de vida que perdura al llarg dels segles. Actualment s’està treballant en un conveni per tal de formalitzar les diferents activitats i propostes de col·laboració entre les dues entitats.

Vist l’interès del públic - les dues visites programades ja tenen totes les entrades reservades a dia d’avui - els monestirs estan valorant la possibilitat d’ampliar el nombre de visites inicialment plantejades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.