Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Centre de Pastoral Litúrgica) Una de les disposicions que les diòcesis han establert per al retorn de la celebració del culte públic és la d’oferir a les persones assistents “gel hidroalcohòlic o algun desinfectant similar, a l’entrada i sortida de l’església”.

Amb l’entrada a la fase 1 del desconfinament, el Centre de Pastoral Litúrgica ha incorporat un nou servei a les parròquies i comunitats que és el d’oferir-los gel hidroalcohòlic de qualitat. Aquest nou servei ha estat acollit amb gran interès i acceptació perquè ve a solucionar una preocupació detectada entre els capellans i responsables parroquials.

El gel és un nou material que les parròquies i comunitats han d’incorporar per prevenir el contagi de la COVID-19. Així com per tenir un paper responsable en el control de l’epidèmia i el manteniment de la salut.

Les diferents fases del desconfinament

Per a les celebracions litúrgiques i activitat de la comunitat parroquial, mesures que regiran a partir del dia d’entrada en vigor de cada fase de desconfinament:

Fase 1: Es permet l’assistència grupal, però no massiva, als temples sense superar el terç de l’aforament, amb eucaristies dominicals i diàries. S’aconsella prioritzar les celebracions d’acompanyament a les famílies en el seu dol.

Fase 2: Restabliment dels serveis ordinaris i grupals de l’acció pastoral amb els criteris organitzatius i sanitaris –meitat de l’aforament, higiene, distància– i altres mesures.

Fase 3: Vida pastoral ordinària que tingui en compte les mesures necessàries fins que hi hagi una solució mèdica a la malaltia.

La informació és molt important en temps de COVID-19

El cartell informatiu “Tornem a l’església. Mesures de prevenció per evitar el contagi a les esglésies. Fase 1” és un recurs que en aquestes dues primeres setmanes s’ha de col·locar en llocs visibles tant fora com a l’interior de l’església.