Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(MCJ) El Moviment de Joves Cristians (MCJ-MUEC) de Barcelona ha celebrat a principis de mes uns dies de campaments a la casa del Molí de la Roda, a prop de Sant Martí de Sesgueioles. Seguint els passos de la Revisió de Vida, es va treballar sobre les oportunitats i perills de les xarxes socials i com ens mostrem en elles. El primer dia, veure que transmetem nosaltres i les nostres fotografies a les xarxes socials. Després, el jutjar a partir d’un capítol de la sèrie Black Mirror, que mostrava els perills de viure només en el món de les aparences. En petits grups i de la mà de l’Evangeli, es va fer una reflexió sobre els aspectes crítics de les xarxes socials, i com ens poden allunyar de la realitat i dels altres si no anem amb compte; Jesús tenia molts seguidors, però no ho feia per agradar els altres sinó perquè creia en el missatge. 

Josep Rom, director del Grau de  Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting de la Universitat Ramon Llull – Blanquerna, va fer una formació sobre l’adolescència i les xarxes socials. Des d’una perspectiva social i antropològica, va explicar com els joves tenen una necessitat de connectar-se i compartir a les xarxes. Aquesta necessitat lligada amb el moment vital de recerca de la identitat, fa que les xarxes sigui el lloc on els i les joves connectin més. A partir d’una dinàmica de creació i creativitat, vam fer xarxa entre nosaltres, veient el poder que té la comunitat i l’organització per arribar als nostres objectius.

Després d’haver reflexionat sobre el perquè ens sentim “atrets” per les xarxes socials i quin tipus de contingut transmetem a les xarxes, cadascú va decidir un actuar, un compromís personal.

Els campament es van tancar amb la celebració de l’Eucaristia. També van comptar amb la presència del bisbe Sergi Gordo