Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Minyons Escoltes i Guies) Com cada any quan s’acosta el Nadal, els escoltes i guies d’arreu del món comencen a treballar en el seu projecte més internacional, la Llum de la Pau de Betlem. Un any més, a Catalunya s’ha organitzat un acte per repartir aquesta flama arreu del nostre territori. Aquest any, l’acte s'ha celebrat a la Plaça de la Vila de Sant Celoni aquest diumenge 11 de desembre, i l'agrupament escolta amfitirió ha estat l'Erol de La Salle Sant Celoni, i ha comptat també amb la presència de l'agrupament La Traca de La Salle Premià de Mar.

Des de ja fa anys, els Escoltes i Guies d’Àustria viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Un cop han retornat a Viena, es celebra un acte ecumènic on, d’aquesta primera espelma, se’n n’encenen centenars d’altres, a través de les quals la flama es va escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

Tot aquest projecte esdevé realitat no només gràcies als escoltes i guies, sinó també a la col·laboració de milions de persones que, tot i no estar vinculades a l’escoltisme i el guiatge, ajuden a transmetre aquest missatge de pau.

Amb el lema d'aquest any volem encendre la “Llum de la Pau de Betlem” com a símbol d’esperança “per un mar de Pau”, per posar consciència als infants i joves sobre aquesta tragèdia i per interpel·lar-nos a cadascun i cadascuna de nosaltres  també a un nivell més interior.