Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) El Casino Ceretà de la Vila ha acollit l'acte d'homenatge a les germanes carmelites de la caritat Vedruna de Puigcerdà. Després de 167 anys de presència ininterrompuda a la vila, forçades per l'edat i la pandèmia, s'han vist obligades a clausurar la comunitat religiosa. Tot i això, mantindran la titularitat de l'Escola Vedruna de Puigcerdà. En l'acte celebrat aquest 15 d'octubre hi han estat presents les tres religioses que fins a finals d'agost formaven la comunitat de Puigcerdà: Maria Viñas, Maria Montgrony i Conxita Segalà.

L'homenatge ha estat presidit per l'alcalde de la vila de Puigcerdà, Albert Piñeira; l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives; la provincial per a Europa de les Vedruna, Maria Dolors Sitjes; la presidenta de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, Montserrat Espinalt; la directora general de l'Escola Vedruna de Puigcerdà, Anna Camps; i l'adjunt de direcció, Àngel Maurell. També ha comptat amb la presència de nombroses germanes vedrunes de Catalunya així com professors, amics i famílies vinculades a l'escola. També hi ha estat el delegat d'ensenyament del bisbat d'Urgell, Pepe Chisvert i dels mossens de Puigcerdà. 

Vives, en la seva intervenció, ha agraït la presència de la comunitat Vedruna a Puigcerdà durant tants anys i ha subratllat el valor de la vida consagrada i religiosa per al món. Ha destacat també la importància de l'obra educativa cristiana de l'escola que ha demanat que es pugui mantenir ben viva amb la valuosa col·laboració de la comunitat de professors i els pares dels alumnes, en estreta cooperació amb la parròquia.