Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 21/10/2019
Galeria de fotos Media

(Bisbat d'Urgell/Secretaritat  de Missions de Barcelona) Amb la joia de ser “batejats i enviats”, s’aplegaven aquest dissabte a l’Abadia de Santa Maria de Montserrat més de 400 persones provinents de quasi totes les diòcesis amb seu a Catalunya, per “pujar” al Tren Missioner, activitat d’animació missionera amb la qual s’ha volgut posar en relleu el Mes Missioner Extraordinari convocat pel Papa Francesc.

L’activitat del Tren Missioner, celebrat a la vigília de la Jornada coneguda com a Diumenge Mundial de les Missions (DOMUND), i ver ser promoguda per la Conferència Episcopal Tarraconense a través de les seves Delegacions Diocesanes de Missions i coordinada per l’associació "Cristians Sense Fronteres".

Al voltant de 400 persones, principalment infants i adolescents, van participar-hi procedents dels arquebisbats i bisbats de Barcelona, Girona, Lleida, Sant Feliu, Vic, Tarragona, Tortosa i l’Urgell. Un total de 28 grups entre parròquies, escoles i altres grups de pastoral van participar en diverses activitats que anaven des d’espais de música i ball, a estones de reflexió, un espai de testimoni missioner. En diversos espais es va explicar què és la missió i què és ser missioner, es va comptar amb el testimoni del missioner Joan Solé de la diòcesi de Girona.

L’acte central va ser la celebració de l’Eucaristia a la basílica del santuari, presidida per Enric Benavent, bisbe de Tortosa i president de la comissió episcopal de Missions de la Conferència Episcopal Tarraconense. Van concelebrarar els arquebisbes de Barcelona i Tarragona; el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, el de Vic i el de Lleida, i els bisbes auxiliars de Barcelona. En l'homilia el bisbe Benavent va destacar com tots els batejats hem de sentir l'anhel missioner que ens empenyi a ser amics de Jesús i a donar-ne testimoni amb la nostra paraula però sobretot amb la nostra vida. Va animar a valorar el treball de tants i tants missioners estesos arreu del món i a saber-los recolzar amb la nostra ajuda i la nostra pregària.