Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 22/03/2021
Galeria de fotos Media

(Bisbat de Lleida) La parròquia de Santa Maria de Gardeny és la primera de la diòcesi de Lleida en instal·lar plaques solars fotovoltaiques per l'autoconsum a la teulada per gaudir d'energia ecològica i aconseguir un estalvi econòmic important.

Els operaris van instal·lar els 12 panells de petites dimensions a la coberta de la parròquia de Santa Maria de Gardeny el passat 17 de març. Gerard Soler, rector de la parròquia, va explicar que "la intervenció ens permetrà obtenir llum ecològica per a l'autoconsum i l'energia sobrant la vendrem, amb la qual cosa ens estalviarem uns bons diners cada any". Va explicar que "una consultoria energètica del Parc de Gardeny ens va assessorar en aquesta actuació per a la millora de l'eficiència, l'estalvi energètic i l'optimització de la factura i ens va preparar el projecte". Va afegir que les despeses van a càrrec de la parròquia.

També fa uns mesos es van enllestir les obres de rehabilitació de la teulada de l'església, amb la col·locació d'una tela asfàltica per impermeabilitzar-la. Les obres han tingut un cost de 8.000 euros. Segons Soler responen a la voluntat de la cura de la casa comuna com sosté el Papa Francesc a l'encíclica 'Laudato Si'. No és la primera instal·lació de plaques fotovoltaiques en un edifici de la diòcesi. Ja fa uns anys, les Llars del Seminari, van instal·lar plaques a la teulada del seu edifici per proveir d'energia el mateix.

Temàtica
Territori