Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Terrassa) Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, ha ordenat tres nous preveres al servei de la diòcesi a la Catedral de Terrassa aquest diumenge.

Es tracta d'Enric Catalán, destinat a Sabadell, Gustavo Lezama, destinat a Cerdanyola del Vallès i Bellaterra, i Jean Damascène Rutaysire, destinat a Cerdanyola del Vallès i Montcada. L'ordenació ha estat concelebrada per 50 preveres i assistida per 2 diaques. El temple s'ha omplert guardant les mesures d’aforament, i molta gent ha pogut seguir la retransmissió a través del canal Youtube del Bisbat.

En la seva homilia, el bisbe ha reflexionat sobre el ministeri ordenat a partir de la imatge de Jesucrist, bon pastor. Entre altres coses, ha subratlat "tres aspectes sobre el veritable pastor: dona la seva vida per les ovelles, les coneix i elles el coneixen, i està al servei de la unitat"Ha fet referència a la vegada a la figura de Sant Joan M. Vianney i l’exercici del seu ministeri a Ars: "el zel evangelitzador ha d'ocupar tota la nostra existència, el nostre cor ha de cremar i s'ha de projectar sobre la vida de totes les persones que ens han estat encomanades". També ha tingut present la celebració de la Jornada Mundial de les Missions (DOMUND), que s'ha celebrat aquest cap de setmana.

Es dona el fet que inicialment havien de ser quatre els ordenats, però un dels candidats, Àlex Serra, destinat a Sant Cugat del Vallès, estava confinat juntament amb tot el Seminari a causa del coronavirus. En aquest cas la ordenació tindrà lloc el proper diumenge 1 de novembre a les 18h a la Catedral.