Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

SANT’EGIDIOLa Comunitat de Sant'Egidio ha celebrat el seu quarantè aniversari del primer dinar de Nadal. Més de 1.500 persones, entre elles persones sense llar, ancians, ucraïnesos acollits a la ciutat; s'han assegut a taula a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona. El cardenal Joan Josep Omella ha presidit el dinar i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet la salutació inicial.

Aquesta gran taula de l’amistat i la solidaritat ha estat parada des de fa quaranta anys. El primer dinar de Nadal es va celebrar a la Basílica de Santa Maria al Trastevere (Roma) amb 47 persones assegudes a taula l'any 1982. Enguany la Comunitat de Sant'Egidio ha ofert l'àpat nadalenc a 250.000 repartits per tots els continents. El cardenal secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha portat la salutació i els millors desitjos del Papa Francesc: "Són iniciatives que s'han de multiplicar perquè tots necessitem molta solidaritat en aquest moment. Intentem fer d'aquest món un lloc millor".

Durant els dies de Nadal, a més del dinar, la Comunitat de Sant’Egidio ha fet festa amb més de 600 ancians de diverses residències de Barcelona i ha distribuït més de 350 lots alimentaris familiars perquè aquestes famílies celebressin les festes de Nadal a casa.

Territori