Vés al contingut
2 Catalunya Religió dj. 15/09/2022
Galeria de fotos Media

Maristes El Consell de la Província Marista L’Hermitage ha renovat el Patronat de la Fundació Champagnat, de la Fundació Anna Ravell i de la Fundació Escó. Amb aquesta renovació, Lluís Serra passa a ser el nou president del Patronat de les tres fundacions Maristes. 

A més de Serra, en el nou Patronat hi ha Lara Aragonés com a vicepresidenta, Andreu Pió com a tresorer i Jaume Parés com a secretari. Els vocals són Florenci Bové, Carles Freire, Xavier Giné, Jordi Grau i Araceli Lázaro.

Aquesta designació de càrrecs es va acordar en la primera reunió del Patronat que va tenir lloc el 8 de setembre. El nou Patronat durà a terme les seves funcions durant els pròxims tres anys.

Educació, acompanyament i assistència als més necessitats

La Fundació Champagnat busca promoure la millora de la qualitat educativa mitjançant la formació permanent del personal dels centres maristes de Catalunya. També treballa per contribuir a la promoció i assistència de les persones més necessitades. 

La Fundació Anna Ravell i Barrera es va posar en marxa el 1996 de la mà de les Franciscanes de la Immaculada Concepció. El 2015, les Germanes Franciscanes i els Germans Maristes van arribar a un acord perquè l'Institut dels Germans Maristes prengués el relleu al capdavant de la Fundació, titular de l'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona, que també va passar a formar part de la xarxa d'escoles maristes de Catalunya. L'objectiu de la fundació és contribuir a l'educació dels alumnes de l'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona.

La Fundació Escó atén i acompanya les famílies que es troben en situació de risc o d’exclusió social al barri del Raval i rodalia per millorar la seva qualitat de vida, posant la mirada en les dones i els seus infants. Des de fa més de 30 anys, incideixen en la tasca d’estar al costat de les persones, fomentant la seva autonomia a través de la formació, l’acompanyament integral i el desenvolupament de les pròpies capacitats.