Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Laïcat XXI) La xarxa Laïcat XXI va organitzar aquest dissabte una sessió matinal dedicada a la recent exhortació del Papa Francesc Amoris Laetitia. L'objectiu era donar a conèixer les novetats  que incorpora aquest document en relació a la Família i criteris als assistents sobre la seva aplicació. També sobre les possibilitats que ofereix en la vida de les parelles, acceptant les dificultats que suposa i cercant noves respostes en la línia de renovació eclesial que ens demana el Papa Francesc

La Parròquia del Patriarca Abraham, amb el seu rector, Gabriel Carrió,  i membres de  la comunitat van acollir l'acte al que s'hi van inscriure 135 persones procedents de 27 municipis, i que va mantenir la línia de Laïcat XXI d'oferir formació, arguments i experiències per aconseguir un laïcat madur, compromès amb el món i amb capacitat de donar respostes, i estimular iniciatives.

Salvador Piè va fer una introducció assenyalant  els punts claus per interpretar les novetats e innovacions que aporta el document. Tot seguit els assistents van distribuir-se en quatre tallers sobre com acollir la diversitat de situacions familiars, com acompanyar després de ruptures i divorcis, i com preparar el matrimoni: construir l’amor responsabilitat de tots. Els tallers estaven dirigits per laics de de la Pastoral Familiar de la Basílica de Santa Maria del Mar, i del Centre Preparació al Matrimoni. També se'n va fer un per a joves menors de 30 anys organitzat pel Moviment Cristià de Joves

Finalment el sociòleg Fernando Vidal, de la Universitat de Comillas i membre de les CVX Comunitats de vida cristiana dels Jesuïtes va fer una xerrada sobre consciència i discerniment en L'Alegria de l'amor.  

La implicació d'aquestes entitats confirma la importància que té per a Laïcat XXI, d'establir sinèrgies positives entre experts i un laïcat que sovint no coneix les possibilitats que poden oferir per generar noves respostes i solucions a les situacions dels nostre viure en el món.

Com tots els actes de Laïcat XXI la espiritualitat és va fer present amb una acurada pregària d'introducció a la matinal, i una Eucaristia com a cloenda.