Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Secretariat Interdiocesà de Joventut) El 9 de maig, més d'un centenar de d'agents de pastoral de joves- catequistes, monitors, responsables de la pastoral de les escoles, entre d'altres - es van reunir al Seminari Conciliar de Barcelona per participar a la primera jornada interdiocesana de joventut. "Cridats a quelcom gran" era el lema de la jornada inspirat en un frases del papa Joan Pau II. La jornada, on van haver-hi moments de pregària, de motivació i de compartir en grup, va tenir un to familiar i distès, on tots els participants van sentir-se a gust.

La trobada va iniciar-se amb la presentació per part del director del SIJ i delegat de joventut de Barcelona, Bruno Bérchez, convidant a tots els assistents a que aprofitessin la jornada i agraint-los la seva tasca en el dia a dia. Després de la pregària, en Lluís Plana, delegat de joventut d'Urgell, va donar pas a la xerrada principal del dia: Com acompanyar als joves d'avui dia.

Aquest tema, que tant preocupa als acompanyants de joves, va ser enfocat des de la perspectiva del Coach Carlos Andreu, amb molts anys d'experiència en motivació de diferents grups. El punt de vista d'en Carlos va donar molts ànims als assistents. Fent preguntes que interpel·laven directament a les seves vides, com per exemple: “¿Cuales son los dioses que tienes?” i convidant-los a que “a los zombis que tengáis cerca de vosotros, los echáis de aquí, mandarlos fuera”.

Més tard, els delegats de Sant Feliu i Terrassa, Carles Muñiz i Xavier Farrés, van presentar el decàleg del bon acompanyant, un document elaborat per tots els delegats pensat per a donar pistes als agents de pastoral de joves. Estimar als joves, ser testimoni o ser capaç de propiciar experiències eren alguns punts a tenir en compte com a acompanyant. Va ser un moment on els participants van poder refermar allò que d'alguna manera ja sabien i ho van agrair.

Finalitzada la presentació del decàleg, va arribar el moment de compartir. Tot fent un vermut, els assistents es van reunir al claustre del Seminari per compartir d'una manera distesa allò que els havia cridat més l'atenció de les dues xerrades.

[Fotos: Secretariat Interdiocesà de Joventut]