Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Escola Pia) Amb el títol ‘Ciència, Llengua i Discurs. 75 accions lingüístiques per ensenyar a pensar Ciència’, Jordi Domènech i Casal ha obtingut el premi de la XXXIa edició dels Premis Joan Profitós d’assaig pedagògic. Amb un treball que ofereix una proposta pedagògica i innovadora adaptable a les classes de ciències i llengües a l’ESO a fi que l’alumnat desenvolupi habilitats cognitivolingüístiques en diferents àmbits discursius.

En l’acte de lliurament han assistit Toni Burgaya, director general de l’Escola Pia de Catalunya i Meritxell Ruiz, cap de recursos de la institució. El jurat, format per Joan Mallart, com a president, Elena Venini, Núria Rajadell, Josep Gallifa, Conrad Vilanou i Marià Baqués com a secretari, han concedit una menció honorífica al treball lliurat per Joan Gómez i Segalà. L’autor defensa la llibertat d’ensenyament religiós com un exercici de drets fonamentals a través de l’assaig que ha titulat ‘La religió ja no és el que era. Crònica de la formació en diversitat religiosa per a mestres’. El treball ofereix reflexions per al tractament de la diversitat religiosa del nostre país en les seves implicacions en l’àmbit educatiu.

Els premis, en col·laboració amb la Societat Catalana de Pedagògica, han sigut lliurats aquest divendres en el marc del lliurament dels Premis Sant Jordi 2021 de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), en què també s’ha reconegut al religiós jesuïta Lluís Recolons amb el  Premi Catalunya de Sociologia 2021.