Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(GIEC) En la festa litúrgica de la Mare de Déu de Montserrat, Patrona de les diòcesis amb seu a Catalunya, molts preveres catalans que actualment es troben a Roma vivint, estudiant, o participant en el curs d’actualització sacerdotal que cada any es porta a terme al Pontifici Col·legi Espanyol de Sant Josep, van voler honorar la Patrona de Catalunya, la Mare de Déu de Montserrat, celebrant l’Eucaristia tots junts, en una Capella de la Basílica de Sta. Maria la Major.

Va presidir la celebració eucarística el monjo de Montserrat Josep Maria Sanromà, secretari acadèmic del Pontifici Ateneu de Sant Anselm de Roma.

A la seva homilia el pare Sanromà va glossar la festa litúrgica de la Mare de Déu de Montserrat i el sentit profund i bonic de poder-la celebrar conjuntament amb tots els preveres d’origen català que actualment es trobaven  a Roma. En aquest sentit va fer esment com el temps litúrgic de la Pasqua està caracteritzat per les aparicions de Jesús Ressuscitat als seus deixebles i a les dones, que d’alguna manera estan ja prefigurades, en la visita de Maria a la seva parenta Elisabet tal com s’havia proclamat en l’Evangeli d’aquell dia. El pare Sanromà va insistir en la necessitat de viure amb intensitat i fe la joia de la Pasqua i a saber comunicar amb el propi testimoni de vida l’alegria de la resurrecció del Senyor Jesús.  

Acabada la celebració els preveres van compartir un àpat de germanor conjunt per enfortir els llaços de la fraternitat sacerdotal i l’amistat.