Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 17/06/2019
Galeria de fotos Media

(Bisbat de Solsona) Aquest diumenge, al Teatre Comarcal de Solsona, va tenir lloc l’estrena del documental “425 anys: una història de resistència” amb la presència del bisbe Xavier Novell, l’actor Pep Cruz i el director i guionista del documental Dani Sala, de l’empresa de comunicació e2s. Més de 200 persones es va aplegar per visionar aquest documental sobre la història de la diòcesi solsonina.

L’acte va començar amb una presentació breu, seguida de les paraules de Dani Sala que va recordar com, ara fa un any, des de la diòcesi van contactar amb ell per encomanar-li aquest projecte. Després va ser el torn de Pep Cruz que va manifestar que els vertaders protagonistes del documental són totes les persones que durant aquests anys han configurat aquesta història. El bisbe Xavier Novell va tancar els parlaments agraint la feina feta a les persones que han dut a terme aquest projecte.

El documental va durar 50 minuts durant els quals el públic va poder gaudir d’allò més. En acabar van compartir una estona tots junts fora la sala del teatre i molts espectadors van poder col·laborar en la taquilla inversa que s’havia establert.

Cal esmentar que d’aquí pocs dies estarà a la venda el DVD d’aquest documental al preu de 5 euros. Els interessats en adquirir-lo poden contactar amb el bisbat.

Està previst que aquest vídeo es pugui projectar també a diferents parròquies de la diòcesi, les quals també disposaran dels DVDs.